Kauneus ja Terveys

Mies, näin pääset eroon karvoista

Mies, näin pääset eroon karvoista
Tuntuuko, että karvoja on kropassasi liikaa? Vai ovatko karvat vain väärissä paikoissa? Naisille karvojen poistaminen on arkea, mutta miehet eivät yleensä uskalla vähentää karvoitustaan kuin korkeintaan suun ympäriltä.

AskMen.com kuitenkin kertoo, mitä metodeja on käytettävissäsi, jos haluat karvoitusta pois muualtakin.

1. Höylä

Karvoja höylätään aivan kuten partakin: ensin levitetään partavaahto tai vastaava geeli ajeltavaan paikkaan ja annetaan höylän laulaa. Ei kannata ajaa vastakarvaan, sillä vaikka se saa ihon tuntumaan sileämmältä, se voi johtaa sisäänpäinkasvaneisiin karvoihin.

Karvojen uusituminen: Nopeaa, sillä karva ei lähde juurineen.

Kipuaste 1/10, ei tunnu missään.

2. Vahaus

Vahaus on juuri sitä, miltä se kuulostaakin. Iholle levitetään vahaa, minkä jälkeen vahan päälle painellaan kangasliuska. Liuska repäistään ja karvat lähtevät sen mukana. Helppoa, mutta kauheaa. Koska miehet muuttuvat nössöiksi siinä vaiheessa, kun karvoja pitäisi lähteä vahaamaan hoitolaan, on olemassa myös kotikäyttöön tarkoitettuja vahaustarvikkeita.

Karvojen uusiutuminen: Hidasta, mutta varmaa. Tosin karvat kasvavat takaisin aina hitaammin ja ohuempina.

Kipu: 8/10. Kipu on karmeaa, mutta vahaaminen on suhteellisen nopeaa toimintaa ja karvoja lähtee isoilta alueilta kerralla.

3. Laser

Vahaaminen ja höylällä ajelu eivät suinkaan ole ainoita karvanpoistotapoja. Laser on hoitona kallein, mutta toimivin ─ varsinkin, jos karvasi ovat tummia. Laserhoitoon ei kuitenkaan saa mennä kovin ruskettuneena, sillä rusketus muuttaa ihon pigmentaatiota ja laserhoito voi silloin johtaa rakkuloivaan ihoon tai pahimmillaan pigmentin katoamiseen. Yksi hoitokerta voi maksaa satoja euroja, ja hoitokertoja tarvitaan yleensä 5-10.

Karvojen uusituminen: Riittävän hoitomäärän jälkeen eivät kasva takaisin.

Kipuaste 7/10. AskMen luonnehtii kipua: "kuin läiskittäisiin kumilenkillä". Ikävää, mutta siedettävää.

4. Epilointi

Naiset käyttävät paljon epilaattoreita. Tämä viattoman näköinen, mutta sitäkin pelottavamman kuuloinen laite nyppii karvat pois yksi kerrallaan aiheuttaen runsaasti kipua. Periaate on siis sama kuin vahauksessa, mutta karvat lähtevät hitaammin. Kannattaa epiloida karvojen kasvusuuntaan, jotta karvatupet eivät tulehtuisi. Epilointi on suhteellisen edullinen, mutta tuskallinen tapa hoitaa pois ylimääräinen karvoitus.

Karvojen uusiutuminen: Katso vahaus.

Kipu: 9/10. Kipu on pahimmillaan lamauttavaa ja se voi kestää moninkertaisesti pidempään verrattuna vahaukseen.

5. Elektrolyysi

Elektrolyysi saattaa kuulostaa uhkaavalta. Sitä se ei kuitenkaan ole, vaikka periaatteena on tappaa karva juurineen. Tulokset vaihtelevat henkilöittäin, joten kannattaa kokeilla, sillä elektrolyysi poistaa parhaimmillaan karvat pysyvästi. Hoitoa saa kuitenkin ainoastaan ammattilaisen pakeilla, mikä on suuri ei-ei useimmalle rujolle suomalaismiehelle. Lisäksi hoito on kallista.

Karvojen uusiutuminen: Pahimmillaan karvat palaavat kerta toisensa jälkeen, parhaimmillaan useilla hoitokerroilla saavutetaan karvaton iho.

Kipu: 5/10, siedettävää.

Lähde: AskMen

Lue myös:

Julkaistu: 29.1.2016
Kommentoi »