Miehen tyyli puistattaa – mitä tehdä?

Miehen tyyli puistattaa – mitä tehdä?
Miten suhtautua, kun kivan miehen pukeutumistyyli ei miellytä? Psykoterapeutti Maaret Kallio kertoo.
Julkaistu 2.7.2015

"Tapasin kivan miehen, mutta hänellä on karmea tyyli ja se suorastaan puistattaa minua. Mitä tämä tarkoittaa ja pääsenkö tästä yli?"

Monille naisille on turhan tyypillistä analysoida omaa ja toisten oloa, tunteita ja ajatuksia liiankin kanssa. Analysoinnin sijaan olisi tärkeää kehittää omaa itsehavannointikykyä, johon pitkälti pohjautuu sekä ihmissuhdetaidot että kyky olla riittävän tasapainoinen oman mielensä kanssa.

Itsehavainnointi tarkoittaa itsensä huomioimista ja tutkimista vähän kauempaa. Itseään hyväksyvästi havannoiva ihminen ei niinkään vain huku ärsytykseen vaan pystyy rauhallisemmin huomaamaan, että jaahas, tässä alkaa taas minua ärsyttää. Miksiköhän? MIstäköhän se voisi kertoa? Mistä tämä tilanne minua muistuttaa tai mitä minussa herättää? MItä minussa tapahtui?

Kerrot kysymyksessä, että kivalla miehellä on sinusta aivan puistattava tyyli ja pohdit, mitä se mahtaa tarkoittaa. On hyvinkin mahdollista, että se ei tarkoita mitään sen kummempaa kuin että näiden kahden ihmisen tyylimaku on totaalisen erilainen. Tätäkään ei siis kannata niinkään lähteä itsessään tai vastapuolessa analysoimaan, vaan ennemminkin voi tutkiskella itseään neutraalisti havainnoiden. Voit siis vaikka esittää omalle mielellesi näitä kysymyksiä ja kuulostella, mitä vastauksia mieleesi nousee:

  • Mistä miehen tyyli sinua muistuttaa?
  • Mikä miehen tyylissä sinua ärsyttää?
  • Millaisen haluaisit hänen tyylillisesti olevan?
  • Mitä tuntisit, jos tilanne olisi toisin päin? Että olisit itse miehen mielestä kiva, mutta hänestä sinun tyylisi olisi karmaiseva? Miten mies saisi siihen mielestäsi puuttua tai mitä toivoisit hänen tekevän?

Sanomattakin on selvää, että tyyliasioihin ei kannata antaa mukavan tuttavuuden kaatua. Ajan myötä tyyliasioista voi suhteessa vielä lempeästi keskustella, mutta alkututtavuudessa toisen ulkoisiin ominaisuuksiin puuttuminen tuntuu monesta hyvin loukkaavalta. Kiinnitä siis huomiosi kaikkeen siihen hyvään mitä hänessä on ja anna ajan näyttää, minkä kokoiseksi asiaksi tyyli lopulta välillänne jää.

Hei Sinulle! Olen Maaret Kallio, psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti ja tietokirjailija. Työni koostuu moninaisesta ihmismielen ihmettelystä niin vastaanotolla, luennoilla kuin kirjoittaen. Tällä Rakkauden polku -palstalla vastaan kysymyksiisi liittyen aina ensitapaamisesta eri teille lähtemiseen. Lisää minusta voit lukea nettisivuiltani www.maaretkallio.com.

Kommentoi »