Terve.fi

Luontaistuotteista tietoa uudesta nettipalvelusta

Luontaistuotteista tietoa uudesta nettipalvelusta
Internetissä on avattu uusi suomalainen tietokanta, jossa voi käydä tarkastamassa noin 200 luontaistuotteen tehon ja turvallisuuden. Herbalbase-tietokanta löytyy Terveysportti.fi-sivustolta.

Luontaistuotteiden teho ja turvallisuus on arvioitu näyttöön perustuvan lääketieteen menetelmin, ilmoitetaan sivuilla. Sisällön tuottajaksi mainitaan Medbase Oy:n asiantuntijalääkärit.

Tietokannassa voi tehdä hakuja luontaistuotteiden vaikuttavan aineen, esimerkiksi mäkikuisman tai inkiväärin, perusteella. Hakea voi myös käytön syyn, esimerkiksi unettomuuden tai dementian, avulla. Myös haittavaikutusten tai vasta-aiheen perusteella pääsee etsimään tietoa.

Hakuja voi tehdä myös sen mukaan, mitä yhteisvaikutuksia luontaistuotteen aineella ja lääkkeillä on. Tästä mahdollisuudesta voisi arvella olevan hyötyä myös lääkäreille.

Tietoja saa myös sen perusteella, mitä on havaittu luontaisaineiden käytöstä raskauden tai imetyksen aikana. Esimerkiksi turvallisuutta raskauden ja imetyksen aikana kuvataan neliluokkaisella järjestelmällä: A:sta D:hen. Lue lisää:Kattava lääkeopas netissäKäytä lääkärikirjaa netissäVain hämmästyttävän harva ei käytä vitamiinilisiä lainkaanSeitsemän lääkettä, joita lapselle ei tulisi antaaLääkkeiden yhteisvaikutuksetOta lääkkeet oikeinMiksi luontaistuotteita käytetään?

Julkaistu: 23.1.2012
Kommentoi »