Terve.fi

Luomuruoka voi johtaa harhaan

Luomuruoka voi johtaa harhaan
Luomuruoka ei välttämättä ole terveellisempää kuin tavallinenkaan ruoka. Kalliiseen luomuruokaan sijoittamista tärkeämpää olisi ylipäänsä kiinnittää huomiota terveellisten hedelmien ja vihannesten riittävään määrään, sanoo Lord Krebs, Britannian johtava ravitsemusterapeutti Guardian lehdessä..
Julkaistu: 28.6.2012

Iso-Britanniassa etenkin lapsiperheissä luomuruokaa kulutetaan paljon ja kasvaneet markkinat ovat tuoneet tullessaan laajat valikoimat luomutuotteita. Tällä hetkellä useimmat tutkimukset eivät kuitenkaan puolla, ettäkö luomutuotteet olisivat terveellisempiä tai turvallisempia kuin tavalliset elintarvikkeet. Krebsin mukaan vanhemmat usein ajattelevat luomuruoasta tavallaan vääristyneesti, tarjoten sitä lapselle mahdollisimman terveellisenä, tavallista ruokaa tehokkaampana vaihtoehtona.

Yksinkertaisimmillaan terveellisessä ruokavaliossa huomiota kannattaa kiinnittää esimerkiksi riittävään hedelmien ja vihannesten saantiin ja liiallisen suolan vähentämiseen. Krebs ei ole luomuruokaa vastaan, mutta hän painottaa, että ruoan sisältö ja laatu ovat tärkeämpiä kuin se, onko tuote ”vihreä”.

Lähde: Guardian

Kommentoi »