Kauneus ja Terveys

Lopeta suorittaminen!

Lopeta suorittaminen!
Osaatko kertoa, kuka olet? Uskalla olla rohkea ja tutustu itseesi. Löydä parhaat puolesi, hyväksy heikkoutesi ja tiedosta, mistä sinä pidät. Se auttaa sinua rakkaudessakin!
Julkaistu: 24.10.2012

Päivittäiseen energiatasoomme vaikuttaa paljolti se, kuinka hyvin uskallamme olla omana itsenämme.

Monilla meistä on erilaisia rooleja, joita kannamme. Roolit voivat näkyä esimerkiksi työssä, äitiydessä, ystävyydessä, parisuhteessa ja vanhempien kohtaamisessa.

Kaikki edellä mainitut seikat ovat tärkeitä ja olennaisia elämässämme. Se, miten kohtaat nämä ”roolit”, määrittelee hyvin paljon sitä, miten hyvin ne sinua palvelevat ja miten sinä voit.

Monilla on tarve esittää enemmän kuin on. Tällöin moni asia menee suorittamiseksi ja ilo katoaa. Samalla myös oma energiataso heikkenee.

Ole oma itsesi

Kuvittele, että sinulla olisi mahdollisuus olla oma itsesi kaikissa erilaisissa elämäsi tilanteissa. Millaista elämäsi olisi?

Oletko koskaan ajatellut, että sinulla on täysi mahdollisuus siihen. Kukaan sinua kunnioittava ihminen ei vaadi sinulta muuta.

Uskalla siis olla rohkeasti oma itsesi. Löydä oma tapasi olla se, kuka olet. Se ei tarkoita esimerkiksi sitä, että olet aina kertomassa omia mielipiteitäsi. Se tarkoittaa sitä, että sinulla on mielipide ja sinä kunnioitat sitä. Samalla sinä voit antaa muille tilan omille mielipiteilleen.

Sinun ei tarvitse töissä esittää mitään muuta kuin sitä, mitä sinä olet. Riittää, että olet oma itsesi. Se ei tarkoita, ettet käyttäytyisi tilanteeseen sopivalla tavalla. Se tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse esittää tietäväsi enempää kuin tiedät.

Omien arvojesi vastaisesti toimiminenkin on oma valintasi. Se ei vie hyvinvointiasi eteenpäin.

Sinä itse voit vetää rajat omalle kunnioituksellesi ja toimia sen mukaisesti. Jos muut eivät kunnioita rajojasi, on sinun tehtävä valinta, haluatko jatkaa sellaisessa ympäristössä.

Roolin kantaminen vie voimat

Myös äitiydessä näkyy välillä suorittajan rooli. Moni hakee ammattilaisten vinkkejä lehdistä ja luennoilta, miten olisi olla hyvä äiti. Sen sijaan kannattaisi miettiä, mitä minun lapseni tarvitsee ja miten voisin toimia äitinä omalla tavallaan. Jos äitiydessä alkaa kilpailla muiden kanssa, on kyse jo jostain muusta kuin äitiydestä. Se saattaa kieliä enemmänkin itsetunnon puutteesta tai riittämättömyyden tunteesta.

Moni hakee roolin myös parisuhteessa. Omassa mielessään saattaa olla epärealistinen käsitys täydellisestä kumppanista, jollainen haluaa olla. Tämän roolin kantaminen vaatii työtä ja vie voimat.

Rakkaudessa on kyse aitoudesta ja siitä, että hyväksyy itsensä ja muut sellaisina kuin he ovat.

Haluaisitko sinä, että joku rakastaa sinua sellaisena kuin sinä olet vai sellaisena, kuin kuvittelet itsesi olevan?

Vaatii rohkeutta

Omana itsensä oleminen vaatii rohkeutta ja se ei aina ole helppoa. Se kuitenkin kantaa pidemmälle kuin 24/7 roolisuoritukset.

Jossain vaiheessa oma minuus katoaa roolisuoritusten alle ja yhtäkkiä huomaa miettivänsä sitä, että kuka minä oikein olen.

Osaat ehkä kertoa, että mikä sinä olet nimeltäsi, ammatiltasi, siviilisäädyltäsi ja missä asut. Mutta osaatko kertoa, kuka sinä olet?

Uskalla olla rohkea ja tutustu itseesi. Löydä parhaat puolesi, hyväksy heikkoutesi ja tiedosta, mistä sinä pidät. Siitä alkaa matka omaan minuutesi ja oman itsesi näköisen elämän luomiseen. Hyvää matkaa!

Kirjoittaja on LCF life coach.

Kommentoi »