
Lohi-munakasrulla
Arkinen ruoka näyttää tyylikkäältä, kun täytteen rullaa munakkaan sisälle.
8 annosta, valmistusaika 45 min
- 5 munaa
- 5 dl maitoa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte:
- 150 g kylmäsavulohta
- 1 punasipuli
- ½ dl tilliä
- ½ dl ruohosipulia
- 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- ½ tl mustapippuria
- 2 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
- ranskankermaa
- 1 (luomu) sitruuna
- tilliä
- ruohosipulia
1. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää sekaan maito. Mausta seos ripauksella suolaa ja pippuria.
2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
3. Kaada taikina korkeareunaiselle pellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20–25 minuuttia.
4. Kumoa valmis pohja toiselle leivinpaperille.
5. Tee täyte. Hienonna kylmäsavulohi. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna yrtit. Jätä pieni määrä lohta, sipulia ja yrttejä koristeluun. Lisää ainekset notkistettuun tuorejuustoon. Mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla.
6. Levitä täyte pohjalle. Kääri kääretortun tapaan rullalle. Jätä sauma alapuolelle.
7. Levitä rullan päälle ohut kerros ranskankermaa. Koristele lohi–sipuli–yrttiseoksella, sitruunankuorisuikaleilla ja tuoreilla yrteillä. Lisukkeena voit tarjota raikasta vihreää salaattia.