Treeni ja ravinto

Lohi-munakasrulla

Arkinen ruoka näyttää tyylikkäältä, kun täytteen rullaa munakkaan sisälle.

6.10.2015

8 annosta, valmistusaika 45 min

  • 5 munaa
  • 5 dl maitoa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 150 g kylmäsavulohta
  • 1 punasipuli
  • ½ dl tilliä
  • ½ dl ruohosipulia
  • 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl sitruunamehua

 Koristeluun:

  • ranskankermaa
  • 1 (luomu) sitruuna
  • tilliä
  • ruohosipulia

1. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää sekaan maito. Mausta seos ripauksella suolaa ja pippuria.

2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

3. Kaada taikina korkea­reunaiselle pellille, joka on vuorattu leivin­paperilla. Paista uunin ala­tasolla 200 asteessa noin 20–25 minuuttia.

4. Kumoa valmis pohja toiselle leivinpaperille.

5. Tee täyte. Hienonna kylmä­savu­lohi.­ Kuori­ ja hienonna punasipuli.­ Hienonna yrtit. Jätä pieni määrä­ lohta, sipulia ja yrttejä koristeluun. Lisää ainekset notkistettuun tuorejuustoon. Mausta musta­pippurilla ja sitruunamehulla.

6. Levitä täyte pohjalle. Kääri­ kääretortun tapaan rullalle. Jätä sauma alapuolelle.

7. Levitä rullan päälle ohut kerros ranskankermaa. Koristele lohi–­sipuli–yrttiseoksella, sitruunan­kuorisuikaleilla ja tuoreilla­ yrteillä. Lisukkeena voit tarjota raikasta vihreää salaattia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt