
Lohi-avokadorisotto ja avokadokastike
Käytä risotossa täysjyväistä, pitkää riisiä.
4 annosta, valmistusaika 30 min
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 porkkanaa
- 1 rkl öljyä
- 3 dl täysjyväriisiä
- ½ dl kalalientä
- 400 g kirjolohta
- 1–2 avokadoa
- 1 dl herneitä
- (suolaa)
- ½ tl sitruunapippuria
- ½ sitruunan mehu
- tilliä ja lehtipersiljaa
Avokadokastike
- 1 avokado
- 2 rkl ranskankermaa
- sitruunamehua
- suolaa ja mustapippuria
Päälle
- parmesaaniraastetta
1. Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuori porkkanat ja kuutioi pieniksi. Kuullota sipuleita öljyssä pari minuuttia. Lisää porkkanat ja kuullota vielä hetki.
2. Lisää riisi ja kalaliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Nypi sillä aikaa lohesta ruodot ja irrota nahka. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
3. Lisää lohikuutiot risoton joukkoon ja jatka kypsentämistä vielä toiset 5 minuuttia.
4. Halkaise risoton ja kastikkeen avokadot, ota kivet pois ja irrota lusikalla hedelmäliha. Leikkaa risoton avokado lohkoiksi ja puolita ne vielä. Lisää avokado ja herneet, kun riisi on kypsää.
5. Tarkista suola. Mausta sitruunapippurilla ja purista sitruunamehu joukkoon. Lisää lopuksi hienonnetut yrtit.
6. Tee kastike. Soseuta avokado haarukalla, lisää joukkoon ranskankerma. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa risoton kanssa. Raasta risoton päälle parmesaania.