Treeni ja ravinto

Lohi-avokadorisotto ja avokadokastike

Käytä risotossa täysjyväistä, pitkää riisiä.

6.10.2015

4 annosta, valmistusaika 30 min

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl öljyä
  • 3 dl täysjyväriisiä
  • ½ dl kalalientä
  • 400 g kirjolohta
  • 1–2 avokadoa
  • 1 dl herneitä
  • (suolaa)
  • ½ tl sitruunapippuria
  • ½ sitruunan mehu
  • tilliä ja lehtipersiljaa

Avokadokastike

  • 1 avokado
  • 2 rkl ranskankermaa
  • sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Päälle

  • parmesaaniraastetta

1. Kuori sipulit ja hienonna­ ne.­ Kuori porkkanat ja kuutioi pieniksi. Kuullota sipuleita­ öljyssä pari minuuttia. Lisää porkkanat ja kuullota vielä­ hetki.

2. Lisää riisi ja kalaliemi. Keitä­ miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.­ Nypi sillä aikaa lohesta­ ruodot ja irrota nahka. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.

3. Lisää lohikuutiot risoton joukkoon ja jatka kypsentämistä vielä toiset 5 minuuttia.

4. Halkaise risoton ja kastikkeen avokadot, ota kivet pois ja irrota­ lusikalla hedelmäliha. Leikkaa ­risoton avokado lohkoiksi ja puolita ne vielä. Lisää avokado ja herneet, kun riisi on kypsää.

5. Tarkista suola. Mausta sitruuna­pippurilla ja purista sitruunamehu joukkoon. Lisää lopuksi hienonnetut yrtit.

6. Tee kastike. Soseuta avokado­ haarukalla, lisää joukkoon ranskan­kerma. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa risoton kanssa. Raasta risoton päälle parmesaania.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt