Treeni ja ravinto

Limettiraakakakku

Raakakakun teossa ei käytetä uunia. Täyte jähmettyy kookosöljyn avulla.

28.9.2015

Valmistusaika 30 min + hyytymiset 4 ½ h

Gluteeniton ja laktoositon 

Pohja

  • 4 dl (noin 200 g) pekaanipähkinöitä
  • 2 rkl rusinoita
  • 2 tl raakakaakaojauhetta

Täyte

  • 4 dl cashewpähkinöitä
  • 2 limettiä
  • 1 ¾ dl agavesiirappia
  • 1 ¾ dl kookosöljyä
  • 1 kypsä banaani
  • ¼ tl jauhettua vaniljaa

1. Anna pekaanipähkinöiden liota runsaassa vedessä 2 tuntia, mielellään yön yli.

2. Sekoita pohjan ainekset keskenään, kunnes pähkinöistä alkaa irrota öljy. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 20 cm). Anna olla jääkaapissa puoli tuntia.

3. Anna cashewpähkinöiden liota, kuten pohjan pekaanipähkinöiden.

4. Kuori limetit ja poista niistä siemenet.

5. Mittaa ainekset kookosöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi. 

6. Sulata kookosöljy miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää tehosekoittimeen. Anna koneen käydä. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt