
Limettipiirakka eli Key Lime Pie
Limettipiiraassa maistuvat avokado ja hieman kirpeä limetti.
Limettipiirakka eli Key Lime Pie (10-12 annosta, valmistusaika 1 tunti 45 min + pähkinöiden liotus 2 tuntia)
4 dl cashewpähkinöitä1 ½ dl kookoshiutaleita2 dl kivettömiä taateleita
Täyte:
1 avokado3 ½ dl cashewpähkinöitä1 ½ dl sulatettua kookosöljyä½ dl limettimehua1 ½ dl agavesiirappia1 tl vaniljasokeriahyppysellinen suolaa1 rkl limetin kuorta
Koristeluun:
limettisitruunamelissaakookoslastuja
1. Liota pohjan ja täytteen cashewpähkinöitä 2 tuntia. Siivilöi ja kuivaa hyvin.
2. Laita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasainen massa. Jos et omista hyvää tehosekoitinta, tee pohja kahdessä erässä. Painele taikina irtopohjaisen piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 22–24 cm). Voit voidella vuokaa pienellä määrällä kookosöljyä. Laita pohja kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.
3. Halkaise avokado, ota kivi pois ja lusikoi hedelmäliha. Laita täytteen ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasainen ja silkkinen massa. Kaada pohjan päälle ja laita pakkaseen tunniksi tai 4 tunniksi jääkaappiin.
4. Irrota varovasti vuoasta ja aseta vadille. Koristele pinta limetinsiivuilla, sitruunamelissanlehdillä ja kookoslastuilla.