
Treeni ja ravinto
Lihamakaronilaatikko ilman maitoa
Perinteinen makaronilaatikko on kaikkien herkkua. Kokeile klassikkoa maidottomana jo viikonloppuna.
LIHAMAKARONILAATIKKO
4-6 hengelle
1 sipuli1 valkosipulinkynsi1 tl kuivattua timjamia5 rkl öljyä5 dl täysjyvämakaronia400 g jauhelihaa (esimerkiksi nauta-sikaa)musta- tai valkopippuria myllystäripaus jauhettua maustepippuria2 tl suolaa1 prk ruoanlaittovalmistetta/ruoanlaittokermaa8 dl maustamatonta soijajuomaa200 g juustoa raastettuna (esimerkiksi puna- tai mustaleimaemmental, Gruyére tai Comte)
Laita vesi kiehumaan kattilaan, jossa on reilusti suolaa. Keitä makaroneja noin 8 minuuttia ja valuta.
- Kuori ja hienonna sipulit. Paista öljyssä (2 rkl) timjamin kanssa pehmeiksi, laita sivuun.
- Ruskista liha kuumalla pannulla öljyssä (3 rkl) ja mausta suolalla ja pippurilla. Mitä enemmän lihassa on paistoväriä, sitä enemmän siinä on myös makua.
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Sekoita kaikki ainekset (vain 1/3 juustosta) keskenään kulhossa, maista ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle loput juustosta ja paista uunissa 20 minuuttia.
- Sen jälkeen lisää asteet 225 asteeseen ja paista noin vartti kunnes pinta on kullanruskea.
- Anna jäähtyä ja tarjoile ketsupin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat