Treeni ja ravinto

Lihamakaronilaatikko ilman maitoa

Perinteinen makaronilaatikko on kaikkien herkkua. Kokeile klassikkoa maidottomana jo viikonloppuna.

Kuvat Alpro
27.9.2012

 LIHAMAKARONILAATIKKO

4-6 hengelle

1 sipuli1 valkosipulinkynsi1 tl kuivattua timjamia5 rkl öljyä5 dl täysjyvämakaronia400 g jauhelihaa (esimerkiksi nauta-sikaa)musta- tai valkopippuria myllystäripaus jauhettua maustepippuria2 tl suolaa1 prk  ruoanlaittovalmistetta/ruoanlaittokermaa8 dl  maustamatonta soijajuomaa200 g juustoa raastettuna (esimerkiksi puna- tai mustaleimaemmental, Gruyére tai Comte)

Laita vesi kiehumaan kattilaan, jossa on reilusti suolaa. Keitä makaroneja noin 8 minuuttia ja valuta.

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Paista öljyssä (2 rkl) timjamin kanssa pehmeiksi, laita sivuun. 
  2. Ruskista liha kuumalla pannulla öljyssä (3 rkl) ja mausta suolalla ja pippurilla. Mitä enemmän lihassa on paistoväriä, sitä enemmän siinä on myös makua.
  3. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  4. Sekoita kaikki ainekset (vain 1/3 juustosta) keskenään kulhossa, maista ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle loput juustosta ja paista uunissa 20 minuuttia.
  5. Sen jälkeen lisää asteet 225 asteeseen ja paista noin vartti kunnes pinta on kullanruskea.
  6. Anna jäähtyä ja tarjoile ketsupin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt