
Treeni ja ravinto
Lehtikaalisalaatti
Lehtikaalisalaatti sopii lounaaksi ja kalan tai lihan lisukkeeksi.
4 annosta, valmistusaika 30 min
- 300 g lehtikaalia
- ½ ruukkua lehtipersiljaa
- 1 prk (285 g) vihreitä linssejä
- 1 vihreä omena
- ½ kurkku
- 1 dl kurpitsansiemeniä
Kastike:
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 (luomu)sitruunan mehu
- ¼ tl mustapippuria
Lisäksi:
- 2 dl ruusukaalia
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 2 rkl balsamicoa
- ½ tl suolaa
- 2 dl parmesaanilastuja
1. Huuhtele lehtikaalit ja leikkaa niistä rangat pois. Suikaloi kaalit. Hienonna persilja.
2. Huuhtele linssit. Leikkaa omena kuorineen kuutioiksi. Viipaloi halkaistu kurkku.
3. Paahda kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla kullanruskeiksi.
4. Laita salaatinkastikkeen ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada kastike lehtikaalin päälle ja lisää ½ tl suolaa. Hiero salaattia sormenpäillä niin, että lehtikaali pehmenee.
5. Irrota ruusukaaleista ulommat lehdet, leikkaa kanta pois ja halkaise kaalit. Paista ne kullanruskeiksi öljyssä 6–8 minuuttia. Mausta balsamicolla ja suolalla. Veistä päälle parmesaanilastuja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat