Kauneus & Terveys

Lehtikaalisalaatti

Lehtikaalisalaatti

Lehtikaalisalaatti sopii lounaaksi ja kalan tai lihan lisukkeeksi.
Teksti Kaisa Nieminen
Kuvat Satu Nyström
Mainos

4 annosta, valmistusaika 30 min

  • 300 g lehtikaalia
  • ½ ruukkua lehtipersiljaa
  • 1 prk (285 g) vihreitä linssejä
  • 1 vihreä omena
  • ½ kurkku
  • 1 dl kurpitsansiemeniä

Kastike:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia 
  • 1 (luomu)sitruunan mehu
  • ¼ tl mustapippuria

Lisäksi:

  • 2 dl ruusukaalia
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 2 rkl balsamicoa
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl parmesaanilastuja 

1. Huuhtele lehtikaalit ja leikkaa niistä­ rangat pois. Suikaloi kaalit. Hienonna persilja.

2. Huuhtele linssit. Leikkaa omena­ kuorineen kuutioiksi. Viipaloi halkaistu kurkku.

3. Paahda kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla kullanruskeiksi.

4. Laita salaatinkastikkeen ainek­set­ blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada kastike lehtikaalin päälle ja lisää ½ tl suolaa.­ Hiero salaattia sormenpäillä niin, että lehtikaali pehmenee. 

5. Irrota ruusukaaleista ulommat lehdet, leikkaa kanta pois ja halkaise kaalit. Paista ne kullan­ruskeiksi öljyssä 6–8 minuuttia. Mausta balsamicolla ja suolalla. Veistä päälle parmesaanilastuja.

Julkaistu: 16.10.2015