Laura Voutilainen: ”Lapsuus opetti selviytymään”

Laura Voutilainen: ”Lapsuus opetti selviytymään”
Isän alkoholiongelma opetti Laura Voutilaisen selviytymään. Mari Sainion kirjassa Parempi elämä Laura kertoo kahdesta elämänsä tukipilarista liikunnasta ja musiikista.
Julkaistu 21.4.2017

Laulaja Laura Voutilainen on käynyt elämänsä aikana läpi erilaisia prosesseja. Yksi näistä on ollut isäsuhde. Edesmenneen isän alkoholiongelma on jätti Lauraan jälkensä.

- Lähtökohdat ovat olleet risaiset omassa lapsuudessa, Laura Voutilainen kertoo.

Liikunta ja musiikki ovat pitäneet kasassa läpi elämän. Laura muistelee lämmöllä lapsuuden pyöräretkiä, joihin alkoholilla ei ollut osaa.

Unelma toteutuu parikymppisenä

Laura tiesi jo nuorena, että hänestä tulee laulaja tai esiintyjä. Unelmat olivat lähempänä toteutumista, kun vuonna 1993 lahtelainen levy-yhtiö haki laulajia. Valinta osui Lauraan. Vanha elämä jäi taakse ja keikkaelämä vei mukanaan.

Artistin elämä ei ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Sopimus lahtelaisen tuotantoyhtiön kanssa oli huono, sillä Lauralle jäi kaikista tuloista vain 10 prosenttia. Tilanne johti oikeustaisteluun.

- Yleisö väheni keikoilta. Ajattelivat kai, ettei tämä ollutkaan sitä, mitä meille myytiin. Se oli minulle tosi vaikea paikka.

Intohimona myös tanssi

Lauran ura lähti takaisin nousuun, kun hänet pyydettiin artistiksi Silja Linen lavashow’hun. Hän pääsi toteuttamaan laulamisen lisäksi toista intohimoaan, tanssia.

- Olin poikki ensimmäisen ensi-illan jälkeen. Tuntui, että olin todella antanut kaikkeni. Se oli mahtava tunne, että nyt minä elän!

”Olen ollut itselleni ankara”

Kiertue-elämä on paikoitellen epäsäännöllistä elämää, mutta Laura on oppinut anteeksiantoa. Hän opiskelee jatkuvasti sitä, mikä on itselle hyväksi.

- Jos on joku vaiva, mietin miten, sen voisi hoitaa. Jooga on yksi sellaisista asioista, joihin palaan aina takaisin.

Laura kertoo kirjassa, ettei hänellä ole enää kiire toteuttaa mitään. Hän on avoin elämälle.

- Olen lapsena kirjoittanut päiväkirjaan, että ”Muista sitten Laura kun täytät 40, siitä se elämä vasta alkaa”. Siitä olen pitänyt kiinni. 

Kommentoi »