
Kylmä avokadokeitto
Purista limetin tai sitruunan mehua kuoritun avokadon päälle. Näin estät sen tummumisen.
Alkuruoaksi neljälle, valmistusaika 20 min
- 4 kypsää avokadoa
- 4 limetin mehu
- 5 dl kasvislientä
- 2 dl kevytranskankermaa
- 1/4 punaista chiliä
- suolaa
- mustapippuria
- 4 kpl pekonifileetä
- tuoretta persiljaa
1. Tee kasvisliemi ja anna sen jäähtyä.
2. Halkaise avokadot, kaavi hedelmäliha ja soseuta se limettimehun kanssa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää ranskankerma ja hienonnettu chili. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Paista pekonifileet pannulla rapeiksi. Laita hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Hienonna pekoni pieneksi silpuksi tai tarjoa kokonaisina siivuina keiton pinnalla.
4. Lisää lopuksi hienonnettua, tuoretta persiljaa.
VINKKI: Korvaa persilja korianterilla. Lisää yhden limetin pesty ja raastettu kuori sekä 1/2 dl valkoviiniä, niin saat keitosta juhlavamman version.