Kuivat hiukset? Kokeile hoitoaineella pesua

Kuivat hiukset? Kokeile hoitoaineella pesua
Hiustenpesu hoitoaineella on erinomainen tapa hoitaa kuivia huiksia.
Julkaistu 18.5.2016

Tämän hetken kuumimmassa hiustrendissä shampoopesu jätetään kokonaan pois päiväjärjestyksestä. Hiukset pestään pelkästään hoitoaineella. Tämän luvataan antavan pehmeämmät ja helpommin käsiteltävät hiukset.

Aivan ensimmäisenä on kuitenkin hyvä tarkistaa, sopiiko tämä hoitotapa hiuksillesi. Jos sinulla on kuivat, pörröiset ja vaikeasti käsiteltävät tai luonnonkiharat hiukset, hoitoaineella pesu saatta olla sinulle sopiva hoitotapa.

Jos sinulla on taas rasvoittuva hiustyyppi, tämä hoitomenetelmä ei ehkä ole hiuksillesi paras, sillä se saa niistä entistä rasvaisemmat. 

Näin käytät menetelmää:

  • Tärkeintä on, että tarkistat mitä hoitoaineesi sisältää. Vältä silikoneja, sillä ne jäävät hiuksiisi eivätkä anna hyvää pesutulosta. Lue silikonista: Onko silikonista haittaa hiuksille?  
  • Tähän menetelmään sopivia hoitoaineita ovat muun muassa XZ-, Erittäin hieno suomalainen -, LV – sekä Herbinan -hoitoaineet, koska ne eivät sisällä silikoneja. 
  • Shampoopesu noin kerran viikossa saatta tulla tarpeeseen, varsinkin jos käytät paljon muotoilutuotteita. Tarkista kuitenkin että shampoosi ei sisällä sulfaattia, sillä sulfaatti saattaa ärsyttää hiuspohjaa. Sulfaatti on ainesosa, joka saa shampoon vaahtoamaan.  
  • Ota hoitoainetta reilusti – muista että käytät sitä nyt myös pesuun! 
  • Levitä hoitoaine hiuksiin samalla tavalla kuin levittäisit shampoon. Hiero se hyvin päänahkaan sekä hiusten latvoihin. 
  •  Jos koet tarpeelliseksi, voit jättää hoitoaineen hiuksiisi suihkun ajaksi. Laita hiukset nutturalle, jotta ne eivät ole tiellä.  
  • Muista että hiuksillasi saattaa kestää hieman aikaa ennen kuin ne tottuvat tähän pesumenetelmään. Hiuksesi voivat alussa olla hieman rasvaisemmat kuin mihin olet tottunut. 
Kommentoi »