Kuivan ihon täydellinen hoitopaketti

Kuivan ihon täydellinen hoitopaketti
Kuiva iho, etenkin kasvoissa, tuntuu epämukavalta ja hankaloittaa meikkaamista. Näin kannattaa hoitaa kuivaa ihoa.
Julkaistu 7.1.2016

Kuivumiselle on monta eri syytä. Yleisimpiä ovat perimä, väärät hoitokeinot ja -tuotteet, kylmä ja kuiva ilma, ikääntyminen sekä jotkin lääkkeet ja sairaudet.

Iho kuivuu, koska vesi pääsee haihtumaan ihon pintakerroksesta liian helposti. Tämä johtuu siitä, että ihoa suojaavien keramidien, rasvahappojen ja kolesterolin suhde on epätasapainossa. 

Suosi voiteissa raaka-aineita, jotka sitovat vettä, kuten glyserolia, karbamidia ja hyaluroniahappoa. Ihoa hyvin suojaavia raaka-aineita ovat vaseliini, parafiini ja keramidit.

Aamulla:

 1. Kuivaa ihoa ei ole pakko pestä aamulla. Pyyhkäise yöllä iholle kertynyt hiki ja lika kosteuttavalla kasvovedellä. Kasvovoiteet ja meikki levittyvät paremmin puhtaalle iholle.
 2. Valitse silmänympäryksille voide, jota voi levittää myös silmäluomille, jos ne kuivuvat herkästi. Älä käytä paksua kasvovoidetta silmänympärysiholle, sillä se saattaa turvottaa ohutta ihoaluetta.
 3. Levitä kasvoille kosteusvoidetta ja anna sen imeytyä muutama minuutti ennen meikkiä.
 4. Kuivat ja hilseilevät läntit saa häivytettyä huomaamattomammiksi, kun taputtelee niiden päälle ohuelti vaseliinia tai kookosöljyä ennen meikkivoiteen levitystä. 
 5. Meikkivoiteeksi kannattaa valita läpikuultava, voidemainen meikkivoide. Se ei tee ihosta kuivemman näköistä. Punottavat kohdat voi peittää erikseen peiteaineella.

Päivällä: 

 1. Jos iho tuntuu kuivuvan päivän mittaan, hanki suihkutettavaa kasvo- tai lähdevettä, joita voi suihkia myös meikin päälle.
 2. Kuiviin läntteihin voi sipaista vaseliinia, kookosöljyä tai hätätapauksessa huulirasvaa. Taputtele alueen päälle meikkivoidetta tai peiteainetta.

Illalla: 

 1. Kosteuttavin vaihtoehto kuivan ihon pesuun on puhdistusmaito tai -öljy. Huuhtele ja kuivaa kasvot taputtelemalla, älä hankaamalla, koska se kuivattaa ihoa entisestään. Viimeistele kasvovedellä.
 2. Levitä iholle ravitseva yövoiteen vaikutusta tehostava kasvoöljy- tai seerumi. Muista kosteuttaa myös herkästi kuivuva kaula ja rintakehä.

2-4 kertaa kuukaudessa: 

 1. Käytä vähintään kerran viikossa tai usean päivän kuurina kosteuttavaa kasvonaamiota. Osan kasvonaamioista voi jättää iholle yöksi.
 2. Kuiva iho kannattaa kuoria 1-2 kertaa kuukaudessa. Näin kuollut ihosolukko uusiutuu nopeammin ja kosteusvoiteet imeytyvät paremmin.

Hanki talveksi matkakokoinen ilmankosteuttaja. Se lisää ilmankosteutta ja helpottaa kuivan ihon kiristelyä.

Kommentoi »