Pelasta kuiva iho: puhdista oikein, suojaa hyvin ja kosteuta usein

Pelasta kuiva iho: puhdista oikein, suojaa hyvin ja kosteuta usein
Kosteus haihtuu iholta nopeasti kylmällä säällä. Huolellinen rasvaaminen ja suojaaminen vaatteilla takaavat pehmeän hipiän.
Julkaistu 14.1.2015

Näin onnistut: 

1. Ota lyhyempiä, viileämpiä suihkuja, koska kuuma vesi haihduttaa ihon pintaa suojaavia rasvahappoja nopeammin kuin haalea vesi. Käytä kostetuttavia vartalonpesuaineita. Taputtele iho kuivaksi pyyhkeellä suihkun jälkeen. Hankaava liike ärsyttää etenkin herkkää ihoa. 

2. Rasvaa huolellisesti koko kroppa. Kosteusvoiteet levittyvät paremmin hieman kostealle iholle. Jos ihosi ärtyy helposti, sivele voide aina ihonkarvojen myötäisesti. Kuivimpiin kohtiin, kuten kyynärpäihin ja kantapäihin kannattaa laittaa paksumpaa voidetta.

3. Käytä talvella voidemaisia tai öljymäisiä puhdistusaineita. Viimeistele pesu hoitavalla, alkoholittomalla kasvovedellä. Jos käytät kasvoseerumia, levitä se ennen kosteusvoidetta. Pyörittele voide kevyesti kasvoille. Älä unohda kaulaa ja dekolteeta.

4. Levitä paksua, vedetöntä suojavoidetta poskipäille, nenän päähän ja huulille ennen uloslähtöä. Suojavoide estää kosteutta haihtumasta iholta. Käytä ulkona aurinkovoidetta varsinkin aurinkoisina päivinä, sillä lumihanki heijasta UV-säteilyä voimakkaasti.

Kysymys: Huuleni ovat erittäin kuivat. Mikä avuksi?

Kuori huulet pehmeällä hammasharjalla. Kostuta harja vedellä ja hiero sillä huulia kevyesti. Kosteuta huulirasvalla ja sipaise päälle suojaavaa vaseliinia.

Vaihda talveksi hoitavampiin tuotteisiin 

Samoja ihonhoitotuotteita ei kannata käyttää ympäri vuoden. Kesällä käytetyt tuotteet ovat usein liian kevyitä talvella. Ennaltaehkäise kuivumista vaihtamalla kasvojen- ja vartalonpesuaineet sekä voiteet täyteläisempiin jo syksyllä.

Vesi ei kuivata, vaan tarjoaa iholle sen janoamaa kosteutta. Kutinan ja kuivumisen taustalla ovat usein liian voimakkaat pesuaineet ja kuuma vesi. Ne liottavat ihoa suojaavia rasvahappoja. Hajustetut tuotteet on hyvä vaihtaa miedompiin tai tuoksuttomiin, koska tuoksut voivat ärsyttää etenkin herkkää ihoa. Suosi geelimäisten tuotteiden sijaan maitomaisia ja voidemaisia aineita. Öljymäiset ja vedettömät tuotteet sitovat paremmin kosteutta kuin vesipohjaiset.

Kasvot ja vartalo kannattaa kuoria joka toinen viikko hellävaraisella kuorinta-aineella, jotta voiteet imeytyvät paremmin. Muista kosteuttaa ihoa aamuin illoin, jopa keskellä päivää, jos se tuntuu tarpeelliselta. Kokeile myös: Käytä kerran viikossa syväkosteuttavaa kasvonaamiota.

Kommentoi »