Terve.fi

Kotimaiset marjat ovat hyväksi verisuonille

Kotimaiset marjat ovat hyväksi verisuonille
Julkaistu: 11.2.2008

Tutkimukseen osallistui 72 keski-ikäistä suomalaista, joilla oli kohonnut verenpaine, kolesteroliongelmia tai muita sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä. Puolet heistä nautti kahden kuukauden ajan päivittäin sata grammaa marjoja ja lasillisen marjamehua. Verrokit nauttivat energiamäärältä vastaavia ruokia ja juomia. Tutkittavat söivät pääasiassa mustikkaa ja mustaherukkaa, mutta myös mansikoita, vadelmia, puolukoita ja aroniaa.

Tutkimuksen teki erikoistutkija Iris Erlundin johtama ryhmä, jossa oli mukana tutkijoita Kansanterveyslaitoksesta, Suomen Punaisen Ristin Veripalvelusta ja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta.

Uutispalvelu Duodecim

Lähde:

Copyright © Kustannus Oy Duodecim 2008

Kommentoi »