Terve.fi

Kokeellinen laihdutuskeino: syö rasvaa aamulla älä illalla

Kokeellinen laihdutuskeino: syö rasvaa aamulla älä illalla
Elimistön kannalta ei välttämättä ole yhdentekevää mitä syödään missäkin vaiheessa päivää. Tuoreen hiiritutkimuksen perusteella saattaa nimittäin olla parempi syödä rasvaa aamulla ja kevyesti illalla.
Julkaistu: 7.4.2010

Rasvan nauttiminen heti päivän alussa voi mahdollisesti ohjelmoida elimistön paremmin hyödyntämään rasvaa ja muita ravintoaineita. Rasvojen syöminen illalla olisi tulosten mukaan haitallista.

Päivän päätteeksi nautittu rasva lihotti, heikensi glukoosi- ja insuliiniaineenvaihduntaa ja suurensi veren triglyseridirasvojen ja leptiinin pitoisuuksia, mitkä kaikki kertovat sydän- ja verisuonitautien ja metabolisen oireyhtymän riskistä. Tämä todettiin riippumatta siitä paljonko energiaa hiiret saivat rasvasta ja muista ravintoaineista.

Tutkijat toistivat hiirikokeen neljästi, mutta vielä ei ole varmaa toimiiko ihmisen elimistö samoin. Tämän vuoksi tuloksia kannattaa tulkita varoen.

Tutkimus julkaistiin International Journal of Obesity -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää

Lääkärikirja: Metabolinen oireyhtymäLääkärikirja: Aikuisten lihavuusLääkärikirja: KolesteroliLääkärikirja: Sepelvaltimotauti

Uutisarkistosta poimittua

Kommentoi »