Kauniimpi sukupuoli on nyt myös älykkäämpi!

Kauniimpi sukupuoli on nyt myös älykkäämpi!
Painokoneet seis! Sukupuolten välisessä taistelussa on otettu merkittävä yliote toisesta, sillä naiset ovat päihittäneet miehet ensimmäistä kertaa älykkyysosamäärätestien satavuotisessa historiassa.
Julkaistu 4.2.2016

Tavanomaisesti naisten älykkyysosamäärä on ollut jopa viisi pistettä miesten vastaavaa alempana, mutta maailmankuullun ÄO-testiekspertti James Flynnin mukaan sukupuolten välinen ero on kuroutunut umpeen ja naiset menevät jopa miehistä ohi tukka hulmuten.

- Älykkyysosamäärä on kasvanut viimeisen sadan vuoden aikana kummankin sukupuolen osalta – naisilla tosin nopeampaa kuin miehillä, täsmentää aiheesta kirjan julkaiseva Flynn.

Maailma muovaa

Miksi kauniimpi sukupuoli näyttäisi nyt olevan myös älykkäämpi? Flynnin mukaan syynä tähän on nyky-yhteiskunnan monimutkaistuminen. Perhe-elämä ja ura synnyttävät monia ongelmia, joiden selvittäminen vaatii aivoilta sopeutumista ja ongelmanratkontataitoja. Nyt näyttää siltä, että naiset suoriutuvat näistä pähkinöistä miehiä paremmin.

Erään miehiä hirvittävän väitteen mukaan naiset ovat mahdollisesti olleet aina miehiä älykkäämpiä. Vasta nyt he kuitenkin käyttävät potentiaaliaan hyväkseen.

Oli niin tai näin, moderni maailma muuttaa sekä naisten että miesten aivoja tavalla, jota ei ole ennen koettu.

Nykyihmisen aivot kasvavat eri tavalla kuin ennen ja se näkyy kognitiivisten taitojen monimutkaistumisella ja älykkyysosamäärän kasvuna, Flynn kertoo.

Lähde: The Telegraph

Kommentoi »