Kasvot heleiksi näillä ruoka-aineilla

Kasvot heleiksi näillä ruoka-aineilla
Kasvojenhoitoon on olemassa monenmoista rasvaa ja voidetta, mutta tiesitkö, että myös tietyt ruoka-aineet edistävät kasvojesi ihon hyvinvointia?
Julkaistu 30.1.2016

Health.com listasi nämä neljä ruoka-ainetta, joita syömällä voi ehkäistä ryppyjen ja uurteiden muodostumista kasvoillasi.

1. Porkkana, persikka ja aprikoosi

Oranssit hedelmät ja kasvikset ovat hyviä beetakaroteenin lähteitä. Beetakaroteeni on yhdiste, joka muuttuu kehossa A-vitamiiniksi, joka taas auttaa ehkäisemään kuivaa, hilseilevää ihoa sekä vähentää uurteita ja ryppyjä.

2. Tomaatti

Tomaateissa on rutkasti voimakasta antioksidanttia nimeltä lykopeeni. Runsaasti tomaatteja sisältävä ruokavalio kohottaa kehon kykyä ehkäistä UV-säteilystä johtuvaa vahinkoa iholle jopa 30 prosentilla.

3. Oliivit ja oliiviöljy

Nämä välimerellisen dieetin kulmakivet sisältävät antioksidantteja, kuten E-vitamiinia, jotka suojaavat vapailta radikaaleilta ja tehostavat nesteytystä.

4. Kirsikat, granaattiomena, ja mustikat

Tutkimuksen mukaan näiden hedelmien sisältämät antioksidantit ehkäisevät kollageenin tuhoutumista, mikä suojaa ryppyjen muodostumiselta. Näissä hedelmissä on myös runsaasti C-vitamiinia, joka on yhdistetty vähäisempiin ryppyihin ja vähäisempään ihon kuivumiseen.

Lähde: Health.com

Kommentoi »