Voi hyvin

Joseph McClendon: Usko itseesi

Joseph McClendon: Usko itseesi
Elämäntaidon valmentaja McClendonin mukaan onni suosii niitä, jotka ovat ylpeitä itsestään.
Julkaistu: 19.1.2012
Vaikea uskoa, että leveästi hymyilevä ja huippusuosittu Joseph McClendon III on ollut joskus koditon ja asunut pahvilaatikossa. McClendon voisi olla kuollut, mutta elämä voitti. Nyt hän auttaa muita saavuttamaan omat tavoitteensa ja tekemään unelmistaan totta.
McClendon on puhunut yli neljälle miljoonalle ihmiselle neljällä mantereella ja auttanut vastaanotoillaan ja seminaareissaan tuhansia ihmisiä pääsemään eroon peloistaan, fobioistaan ja tunne-elämän ongelmistaan. Hän on kouluttanut valmentajia, liikemiehiä, näyttelijöitä ja urheilijoita sekä vetänyt johtamisen, viestinnän ja mielen uudelleen ohjelmoimisen kursseja Kalifornian yliopiston opiskelijoille. Nyt hän kiertää lavashownsa kanssa ympäri maailmaa kertomassa yleisölle, että mikä vain on mahdollista.

Takaisin kuoleman porteilta

Joseph McClendonin nuoruudessa rotuerottelu oli Yhdysvalloissa tavallista. Hän pelastui itse täpärästi rotuvihaan perustuvasta tappoyrityksestä 17-vuotiaana. Kokemus järkytti McClendonia perinpohjaisesti. Hänen omanarvontuntonsa romahti ja aiheutti lopulta henkisen luhistumisen.
– Tunsin olevani roskaa. Päädyin asumaan pahvilaatikkoon. Minulla ei ollut kotia, työtä eikä tyttöystävää. Käytin alkoholia ja huumeita. Omistin vain vanhan Harley Davidson -moottoripyörän, kertoo McClendon.
Lopulta McClendon oli siinä pisteessä, että aikoi tappaa itsensä. Hän päätti ajaa vastaantulevan liikenteen kaistalle ja jäädä auton alle. Mutta seuraavan auton ajaessa aavikkotiellä vastaan hän ei halunnutkaan aiheuttaa toisen ihmisen kuolemaa ja väisti viime tingassa tien viereen moottoripyörineen. Kun McClendon tokeni kaatumisesta, hän nilkutti lähellä olevalle korjaamolle. Rahaton McClendon sai vastahakoisen korjaamon omistajan lupaamaan, että tämä korjaa moottoripyörän, jos McClendon maksaa kulut työllään.
Sitten tapahtui jotain yllättävää.
– Korjaamon omistaja pakotti minut lukemaan Napoleon Hillin kirjan Think and Grow Rich. Se muutti elämäni. Viikkoa myöhemmin minulla oli tyttöystävä, koti ja työpaikka.   
McClendonin poistuessa korjaamolta vanha mies sanoi hänelle:
– Auta niin monia ihmisiä kuin pystyt muuttamaan oma elämänsä.
 Lause jäi kaikumaan pitkäksi aikaa nuoren McClendonin korviiin.

Uusi elämä

Joseph McClendon III unelmoi pitkään muusikon ammatista. Hän työskenteli hammasteknikkona ja kiinteistöbisneksessä voidakseen rahoittaa musiikin tekemisen. Lopulta McClendon sai töitä levy-yhtiöstä ja pääsi tekemään musiikkia. Kuitenkin epäonnistumisen pelko vaivasi. Se sai hänet kiinnostumaan itsensä kehittämisestä.
Robert Allen ja Anthony Robbins ovat olleet McClendonille tärkeitä opettajia. Molemmat miehet ovat tunnettuja amerikkalaisia elämäntaidon valmentajia ja menestyksen ilosanoman levittäjiä.  Heidän avullaan McClendon oppi pitämään energiatasonsa ja suorituskykynsä korkeana. Nykyään McClendon tarvitsee enää vain viisi tuntia unta yössä, eikä hän ole sairastanut kertaakaan 26 vuoteen. Hän näyttää 20 vuotta ikäistään nuoremmalta.
Vuonna 1988 McClendonin äiti sairastui syöpään. Hänelle annettiin enää muutamia kuukausia elinaikaa. McClendon myi moottoripyöränsä saadakseen rahaa äidin syöpähoitoihin. Samalla hän alkoi valmentaa äitiään saamiensa oppien mukaisesti. Äidin elämäntapa, asenteet ja ruokavalio muuttuivat. Hän eli vielä täyttä elämää yli 11 vuotta.
Tämä kokemus palautti McClendonin mieleen vanhan moottoripyöränkorjaajan sanat: ”Auta niin monia ihmisiä kuin pystyt muuttamaan oma elämänsä.” Niin McClendon opiskeli lisää henkilövalmennusta ja alkoi tehdä yhteistyötä Anthony Robbinsin kanssa. Hän kertoo sijoittaneensa henkilökohtaisen kehittymisen kursseihin kymmeniä tuhansia dollareita ja saaneensa sen kaiken moninkertaisesti takaisin.
– Minun ei enää tarvitse tehdä työtä rahan, maineen tai kunnian tähden. Mutta rakastan tätä työtä! Haluan auttaa ihmisiä tulemaan onnellisiksi ja saavuttamaan sen, mitä he haluavat. Erityislahjani on huippuenergia ja hyvä show. Kaiken muun olen oppinut muilta, hän sanoo.
– Elämä on paljon yksinkertaisempaa kuin meille on opetettu. Mitä jos alkaisit jo tänään tuntea sisimmässäsi, että syvimmät toiveesi toteutuvat pian? Miten käyttäytyisit? Miten kävelisit? Kuinka puhuisit? Mitä sanoisit? Miltä sinusta tuntuisi?
McClendonin mukaan se, mihin tähtäämme ja miten käyttäydymme, vaikuttaa tunteisiimme. Tunteet vaikuttavat toimintaamme, ja tekomme saavat aikaan tuloksia.
– Elämäsi on juuri sitä, mitä uskallat tehdä siitä. Onni suosii niitä, jotka ovat ylpeitä itsestään. Astu ylpeänä esiin ja uskalla tehdä elämästäsi upeaa. Tiedä, mitä haluat. Kannusta itseäsi jatkuvasti. Ala liikkua kuin olisit jo saavuttanut haluamasi. Näin tunteesi ja toimintasi muuttuvat ja alat vetää puoleesi juuri sitä, mitä haluat.
– Vetovoiman laki ei koskaan petä. Mutta on oltava tosissaan ja uskottava oikeasti siihen, että saa, mitä haluaa: uuden auton, rahaa, unelmavartalon tai tyttö- tai poikaystävän. On oltava selkeä.

Vetovoiman laki toimii

Joseph MClendon III elää niin kuin opettaa. Hänellä on paljon rahaa, upea talo ja työ, jota hän rakastaa. Vuosia sitten McClendon sai opettamiaan keinoja käyttäen haluamansa harvinaisen Mercedes Benz -auton juuri oikeaan aikaan ja haluamaansa hintaan. Viisi vuotta sitten hän voitti tosi-tv-ohjelman pääpalkinnon: hänelle valmistettiin samanlainen moottoripyörä, jonka hän myi 1980-luvulla rahoittaakseen äitinsä syöpähoidot.
– Visualisoi haluamasi: piirrä, maalaa tai leikkaa lehdestä kuva. Katso kuvaa joka päivä. Puhu ääneen siitä, mitä haluat, liiku, riemuitse ja tanssi unelmasi kanssa, tunne se kehossasi ja toimi sen mukaan. Niin saat sen, mistä unelmoit. Tee tästä joka-aamuinen rituaali itsellesi. Toista sitä kymmenenä perättäisenä päivänä ja tarvittaessa pidempään. Näin stimuloit hermostoasi ja vaikutat aivoihisi.
McClendonin mukaan valehtelemme itsellemme jatkuvasti, että olemme huonoja, mitättömiä ja surkeita tyyppejä, joille ei koskaan tapahdu mitään kivaa. Menestymisen este on päässämme.
– Kun ehdollistut positiivisiin tunteisiin ja hyvään omanarvontuntoon, ohjelmoit alitajuntasi uudelleen. Muutut magneetiksi, joka vetää puoleensa sitä, mitä haluat.
Los Angelesin ulkopuolella ihmiset ajavat usein aavikolla päin sähkötolppaa, vaikka jokaisen tolpan välissä on kymmeniä metrejä tilaa. Autoilijat hokevat koko ajan itselleen: ”Varo tolppaa. Älä aja päin tolppaa.” He osuvat McClendonin mukaan tolppaan, koska he ovat ohjelmoineet aivonsa siihen puhumalla itselleen tolpasta koko ajomatkan ajan. Samalla tavalla ihmiset suuntaavat määrätietoisesti kohti ongelmia, koska vatvovat niitä koko ajan. Sitä saa, mitä tilaa! 

Enemmän on enemmän

Joseph McClendonin laulajaäiti ja ilmavoimissa työskennellyt isä olisivat ylpeitä pojastaan. Hän on nelilapsisen perheen ainoa poika ja elää todeksi amerikkalaista unelmaa. McClendon on varakas ja työhullu. Mies on lähes aina tien päällä tai lentokoneessa. Seuraavaksi hän matkustaa Dubaihin ja Italiaan Riminille esiintymään Tony Robbins -showssa.
Myös perheonni kukoistaa. McClendon avioitui itseään 22 vuotta nuoremman lontoolaisen investointipankkiirin kanssa kuusi vuotta sitten. Avioliitto on McClendonin ensimmäinen. Vaimo hoitaa kotona lasta, joka on McClendonin silmäterä. Hän inspiroituu eniten juuri pikkupojastaan ja haluaisi viettää enemmän aikaa tämän kanssa. Poika onkin pyytänyt isää hiljentämään tahtia.
Mutta McClendon ei puhu hidastamisesta tai hiljaisuuden viljelystä eikä siitä, että vähemmän on enemmän tai että saat sen, mistä luovut. Hän haluaa kaiken, paahtaa täysillä ja on ylpeä siitä. McClendon haluaa olla vielä 20 vuoden kuluttua yhtä energinen ja tehdä samoja asioita kuin nyt. Silloin hän on lähes 80-vuotias. Hän haluaa nauttia elämästään.
– On syntymäoikeutesi tuntea itsesi terveeksi, onnelliseksi, vahvasi ja upeaksi. Mutta jos teet aina sitä, mitä olet ennenkin tehnyt, saat elämältä sitä, mitä olet aina saanut. Mikään ei muutu.
– Vaikein asia suurimmalle osalle ihmisiä on todella päättää toteuttaa omat unelmansa. Tee päätös ja ota ensimmäinen askel. Päätös johon ei liity toimintaa on pelkkää toiveajattelua. Toisin toimiminen saa luonnonvoimat liikkeelle ja auttaa sinua saamaan sen, mitä todella haluat. Jokainen luo itse oman kohtalonsa.
Joseph McClendon III
Ikä: 58
Syntymäpaikka: Havaiji
Asuinpaikka: Omakotitalo Los Angelesin lähellä
Koulutus: PhD (neuropsykologia), elämäntaidon valmentaja  
Työ: Valmentaja, kouluttaja, lavaesiintyjä
Perhe: Vaimo, 36, ja poika, 4
Teokset: Power Thoughts ja Unlimited Power – a Black Choice, Change Your Breakfast, Change Your Life ja Happily Ever After.
Opettajat ja esikuvat: Anthony Robbins, Robert Allen, Deepak Chopra, Wayne Dyer, Martin Luther KIng, Prince, Michael Jackson, Eddie Murphy, omat vanhemmat.
Parasta elämässä on… upea työ ja oma poika.
Uskon… että luomme tulevaisuutemme ajatuksilla, uskomuksilla ja teoilla.  
Omasta mielestäni olen… ihminen, joka elää niin kuin puhuu.
Kommentoi »