Treeni ja ravinto

Jauhelihakastike ja täysjyvätagliatellea

Aurinkokuivatut tomaatit antavat ihanaa makua ja mehevyyttä tälle jauhelihakastikkeelle.

29.9.2015

Jauhelihakastike ja täysjyvätagliatellea (4 annosta, valmistusaika 60 min)

400 g naudan jauhelihaaöljyä, suolaa ja pippuria1 tl paprikajauhetta1 sipuli2 valkosipulinkynttä2 rkl tomaattipyreetä2 porkkanaa2 varsisellerin vartta1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja1 tlk kokonaisia tomaatteja2 dl lihalientä1 tl kuivattua rosmariinia1 tl kuivattua basilikaa½ tl suolaa½ tl mustapippuria1 tl sokeria1 tl punaviinietikkaa

Lisäksi:

täysjyvätagliatellea

1. Paista jauheliha öljytyllä pannulla. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

2. Laita öljyä kattilaan ja kuullota hienonnettuja sipuleita pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä­ hetki.

3. Lisää joukkoon kuutioidut porkkanat, viipaloidut varsisellerit, soseutetut aurinkokuivatut tomaatit, kokonaiset­ tomaatit, lihaliemi ja mausteet.

4. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 45–60 minuuttia.

5. Keitä sillä aikaa pasta. 

6. Mausta kastike tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää hieman sokeria ja punaviinietikkaa.

Vinkki! Jauhelihakastikkeen maku syvenee, kun maltat hauduttaa sitä pitkään.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt