Treeni ja ravinto

Hernekeitto

Pakasteherneistä valmistuu nopeasti houkutteleva vaaleanvihreä herkku.

6.10.2015

Alkuruoaksi neljälle, valmistusaika 25 min 

  • 1 rkl voita
  • 1 hopeasipuli 
  • 2 pussia (400 g) pakasteherneitä 
  • 4 dl kasvislientä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sokeria

1. Kuumenna kattila ja lisää voi. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota voissa muutaman minuutin ajan.

2. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

3. Lisää sulaneet herneet ja sammuta liesi. Anna herneiden kuumentua 5 minuuttia.

4. Soseuta keitto. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Jos haluat keitosta oikein sileää, siivilöi se ennen ranskankerman lisäämistä.

VINKKI: Älä kypsennä pakasteherneitä pitkään, muuten ne menettävät kauniin vaaleanvihreän värin ja muuttuvat kitkerän makuisiksi. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt