
Treeni ja ravinto
Hernekeitto
Pakasteherneistä valmistuu nopeasti houkutteleva vaaleanvihreä herkku.
Alkuruoaksi neljälle, valmistusaika 25 min
- 1 rkl voita
- 1 hopeasipuli
- 2 pussia (400 g) pakasteherneitä
- 4 dl kasvislientä
- suolaa
- mustapippuria
- sokeria
1. Kuumenna kattila ja lisää voi. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota voissa muutaman minuutin ajan.
2. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
3. Lisää sulaneet herneet ja sammuta liesi. Anna herneiden kuumentua 5 minuuttia.
4. Soseuta keitto. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Jos haluat keitosta oikein sileää, siivilöi se ennen ranskankerman lisäämistä.
VINKKI: Älä kypsennä pakasteherneitä pitkään, muuten ne menettävät kauniin vaaleanvihreän värin ja muuttuvat kitkerän makuisiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat