
Treeni ja ravinto
Herkkuaamiainen nautiskelijalle
Nautiskelijan aamiainen sopii hitaisiin viikonloppuaamuihin.
Mangonektari
Valmistusaika 5 min
- 1 tuore mango
- vettä
- Halkaise mango ja soseuta hedelmäliha.
- Kaada sose kahteen lasiin ja lisää vettä niin, että lasit täyttyvät.
Kaakaota ja vaniljavaahtoa
Valmistusaika 10 min
- 4 dl maitoa
- 5 rkl kaakaota
- 1/5 tl neilikkaa
- 1/5 tl muskottia
- 1/4 tl kanelia
- 1 dl kermaa
- 1/2 tl vaniljasokeria
- noin 20 g tummaa suklaata
- Kiehauta maito ja lisää kaakao ja mausteet.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
- Kaada kermavaahto valmiin kaakaon päälle ja rouhi pinnalle suklaata.
Paistettu pekoni-paahtoleipä
Valmistusaika 10 min
- 2 palaa paahtoleipää
- 2 kananmunaa
- noin 50 g pekonia
- voita tai öljyä paistamiseen
- ruohosipulia
- Leikkaa paahtoleivistä piparimuotilla tai veitsellä sydämenmallinen pala pois.
- Kuumenna pannu ja paista leipien toinen puoli kauniin ruskeaksi miedolla lämmöllä.
- Käännä leivät ja riko kananmuna sydänkoloon. Paista miedolla lämmöllä, kunnes kananmuna on hyytynyt. Paista myös pienet sydänleipäset kauniin ruskeiksi.
- Kypsennä pekoni ja leikkaa se hienoksi leivän päälle. Lisää hienonnettua ruohosipulia.
Briossit
12 kpl, valmistusaika 30 min
- 25 g hiivaa
- 2 dl kylmää vettä
- 1/2 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 5 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl viikunahilloa
- Murenna hiiva kylmään veteen. Lisää suola, kananmuna ja vehnäjauhot. Alusta hyvin. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva.
- Kaulitse taikina noin 15 × 20 senttimetrin kokoiseksi levyksi.
- Levitä levylle viikunahillo.
- Kääri levy pitkittäin rullalle. Leikkaa 12 palaan ja kohota 15 minuuttia muffinipellillä tai -vuoissa. Paista 225 asteessa 10–12 minuuttia.
- Tarjoa lämpiminä viikunahillon kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat