Treeni ja ravinto

Herkkuaamiainen nautiskelijalle

Nautiskelijan aamiainen sopii hitaisiin viikonloppuaamuihin.

6.10.2015

Mangonektari

Valmistusaika 5 min

  • 1 tuore mango
  • vettä
  1. Halkaise mango ja soseuta hedelmäliha. 
  2. Kaada sose kahteen lasiin ja lisää vettä niin, että lasit täyttyvät.

Kaakaota ja vaniljavaahtoa 

Valmistusaika 10 min

  • 4 dl maitoa
  • 5 rkl kaakaota
  • 1/5 tl neilikkaa
  • 1/5 tl muskottia
  • 1/4 tl kanelia
  • 1 dl kermaa
  • 1/2 tl vaniljasokeria
  • noin 20 g tummaa suklaata
  1. Kiehauta maito ja lisää kaakao ja mausteet. 
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. 
  3. Kaada kermavaahto valmiin kaakaon päälle ja rouhi pinnalle suklaata.

Paistettu pekoni-paahtoleipä 

Valmistusaika 10 min

  • 2 palaa paahtoleipää
  • 2 ­kananmunaa
  • noin 50 g pekonia
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • ruohosipulia
  1. Leikkaa paahtoleivistä piparimuotilla tai veitsellä sydämenmallinen pala pois. 
  2. Kuumenna pannu ja paista leipien toinen puoli kauniin ruskeaksi miedolla lämmöllä. 
  3. Käännä leivät ja riko kananmuna sydänkoloon. Paista miedolla lämmöllä, kunnes kananmuna on hyytynyt. Paista myös pienet sydänleipäset kauniin ruskeiksi. 
  4. Kypsennä pekoni ja leikkaa se hienoksi leivän päälle. Lisää hienonnettua ruohosipulia. 

Briossit

12 kpl, valmistusaika 30 min

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl kylmää vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl viikunahilloa
  1. Murenna hiiva kylmään veteen. Lisää suola, kananmuna ja vehnäjauhot. Alusta hyvin. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva. 
  2. Kaulitse taikina noin 15 × 20 senttimetrin kokoiseksi levyksi.
  3. Levitä levylle viikunahillo. 
  4. Kääri levy pitkittäin rullalle. Leikkaa 12 palaan ja kohota 15 minuuttia muffinipellillä tai -vuoissa. Paista 225 asteessa 10–12 minuuttia.
  5. Tarjoa lämpiminä viikunahillon kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt