Hyvinvointi

Hellittele hieronnalla

Hieronta on helppo keino lisätä läheisyyttä ja kosketusta jokaiseen parisuhteeseen. Kosketus rentouttaa ja tekee olon miellyttäväksi. Kannattaa muistaa, että hyvän olon hierontaan ei aina tarvitse kumppania, sillä hieroa voi myös itseään!

Teksti K&T-toimitus
Kuvat Thinkstock
22.11.2010

Hieronta saa verenkierron vilkastuman, lihasjännityksen kaikkoamaan ja kehon rentoutumaan. Hieronta rentouttaa myös mieltä. Se on hyvä stressinkarkottaja ja loitollapitäjä, kuten myös seksuaalinen kanssakäyminen. Molemmat myös tuottavat mielihyvää. Molemmissa ollaan kosketuksessa ja vuorovaikutuksessa toiseen.

Kiireessä ja vuosien vieriessä toisen koskettaminen ja huomioiminen helposti jäävät. Toisen hierominen onkin loistava tapa parantaa kosketusyhteyttä ja vuorovaikutusta.

Koskettaminen hieromalla tasoittaa usein tietä intiimimpäänkin kosketukseen. Muista kuitenkin, että koskettamisen taka-ajatuksena ei aina saa olla ajatus päätymisestä vällyjen väliin. Tällainen ei helpota läheisyyden löytymistä varsinkaan sellaisissa tilanteissa, joissa jompikumpi suhteen osapuolista kokee, että kumppani ”painostaa” häntä kohti seksiä.

Lue myös: 15 tapaa hieroa

Rakastava jalkahieronta

Voit ehdottaa kumppanillesi esimerkiksi jalkahierontaa.

Tee näin:

 • Pyydä häntä istuutumaan ja tekemään olonsa mahdollisimman mukavaksi. Keitä hänelle vaikkapa teetä ja tarjoile se hieronnan aluksi.
 • Nosta hänen toinen jalkansa reitesi päälle.
 • Hiero jalkapohjia peukaloillasi. Vetele esimerkiksi pitkiä vetoja peukalolla kantapäästä varpaisiin ja varpaista kantapäähän.
 • Painele ja puristele välillä jalkapohjia esimerkiksi päkiöistä ja kantapäästä. Kysy minkä kohdan käsittely tuntuu parhaalta. Mitä kohtaa kumppanisi haluaa sinun koskettavan?
 • Hiero myös hänen varpaansa ja nilkkansa. Vaihda sitten toinen jalka.

Voit käyttää hieroessasi öljyä tai voidetta.

Rentouttava intialainen päähieronta

Tee pehmeä päähieronta itsellesi – tai sovella näitä itsehierontaohjeita kumppanisi hierontaan.

Istahda tuoliin, mieluiten pöydän ääreen, jotta voit tarvittaessa nojata kyynärpäin pöydän pintaan. Tee jokaista liikettä noin 3–5 kertaa.

 1. Lämmittele hartiaseutusi pyörittelemällä hartioita eteen- ja taaksepäin. Hiero myös oikealla kädellä vasemman olkapään päältä ja oikealla kädellä vasemman päältä. Huokaise.
 2. Nostele olkapäitä ylös, pidä hetken aikaa ja anna niiden pudota rennosti alas. Huokaise ja anna kuorman hartioilta valua pois ja olon rauhoittua.
 3. Lämmittele niskan aluetta kiertämällä päätä rauhallisesti vasemmalle ja oikealle. Tee muutama rauhallinen pään kallistusliike vasemmalle ja oikealle.
 4. Hiero vasemman käden sormenpäillä kallonpohjaa pään vasemmalta puolelta ja oikean käden sormenpäillä pään oikealta puolelta. Saat rennon asennon kun nojaat kyynärpäillä pöytään.
 5. Hiero vasemman käden sormenpäillä koko pään takaosa kuin pyyhekumittaisit sitä laajalla liikkeellä. Vaihda kättä ja tee samoin oikealla kädellä.
 6. Hiero molempien käsien sormenpäillä koko päätä – vasemmalta vasen puoli ja oikealla oikea puoli – kuljettaen ”pyyhekumitusta” edestä taakse ja takaa eteen.
 7. Huokaise ja siisti hiuksia taaksepäin. Anna hartioiden levähtää hetki.
 8. Hiero vasemman käden sormenpäillä hiuspohjaa pään vasemmalta puolelta ja oikean käden sormenpäillä pään oikealta puolelta. Ota tukea kyynärpäille pöydästä jotta saat hierottua hartioita jännittämättä.
 9. Harjaa sormenpäillä ”pipoa löysälle”. Ensin molemmin käsin sivuilta ylös ja hieman päätä kääntäen myös edestä ja takaa.
 10. Nypi molemmilla käsillä hiuspohjaa koko pään alueelta – kuin tekisit murotaikinaa.
 11. Aseta kämmenet korvien yläpuolelle ja kämmenpohjin nostele aluetta korvien yläpuolelta ja tunne kuinka ajatuskin rentoutuu.
 12. Pitele päätä käsiesi välissä pari sekuntia sivuttain. Vaihda käsien asento eteen otsalle hiusrajaan ja taakse kallonpohjaan. Tee muutama tällainen sarja.
 13. Hiero hiuspohjaa vielä lopuksi kuin pesten sormenpäillä.
 14. Huokaise ja siisti hiukset järjestykseen.
 15. Sivele vielä pehmeästi huolet pois otsalta, poskilta ja leualta.
 16. Nojaten pöytään hiero pehmeästi korvanlehdet ja muodosta sormista ”simpukat”, jotka painat korvillesi kun hengittelet rauhallisesti vielä hetken.
 17. Pyöräytä hartiat taaksepäin ja anna käsiesi levätä ja rentoutua sylissäsi.
 18. Kun olet valmis virkistymään, nauti lasillinen vettä.

Lähde: Satu Pusa, Intialainen päähieronta – näin hierot. DVD ja oheiskirja (Sun Text 2010).

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi