Kauneus ja Terveys

Haluatko tyylisi näyttävän sirommalta? Näillä pukeutumisvinkeillä onnistut!

Haluatko tyylisi näyttävän sirommalta? Näillä pukeutumisvinkeillä onnistut!
Ei, et tarvitse ihmeitä näyttääksesi solakammalta, vaan oikeanmallisia vaatteita ja takataskuun muutaman tyyliniksin.
Julkaistu: 6.9.2017

Tärkeimpänä pukeutumissääntönä on tunnistaa oma vartalotyyppisi. Jos toistuvasti valitset päällesi jakun, joka päättyy lantion leveimpään kohtaan, on kokonaisvaikutelma leveämpi  kuin se todellisuudessa olisi, jos olisit valinnut päällesi oikeanmallisen vaatteen. Kokoa pienemmät vaatteet eivät myöskään tee sinusta solakampaa, vaan päinvastoin näytät juuri siltä kuin sinusta kireissä vaatteissa tuntuu.

Suosi kevyitä materiaaleja yläosassa, kuten sifonki- ja silkkipaitoja ja ohuita villaneuleita. Vältä sen sijaan paksuja ja jäykkiä materiaaleja ja vaatteita, joissa on liikaa yksityiskohtia, kerroksia tai röyhelöitä.

Yläosassa V-pääntie on pelastus: se luo vartaloon sekä tiimalasiefektiä että vaikutelmaa hoikemmasta vartalosta. Valitse päällesi hartioilta hyvin istuva paitapusero, joka on aavistuksen väljä mutta ei missään nimessä tiukka.

Käytä vaatteita, jotka paljastavat vartalon kapeimmat osat eli ranteet ja nilkat. Näin sirousefekti on sataprosenttisesti taattu. Kun seuraavan kerran puet päällesi arkisen paitapuseron, kääri siististi hihoja rullalle, niin että ranteesi paljastuvat. Peiliin katsoessasi huomaat kyllä eron.

Korosta kevyesti vyötäröäsi. Älä verhoudu kaapumekkoihin, vaan linjakkaisiin vaatteisiin, jotka tuovat vyötärön kauniisti esille. Tumman sävyinen, muotoonommeltu neulemekko tai legendaarinen kietaisumekko imartelevat vartaloasi mitä parhaimmalla tavalla joka tilanteessa.

Kreppitrikoomekko 30 e ja mokkalaukku 90 e, H&M. Saappaat 79,95 e, Tamaris, Zalando.fi.

Tiukkojen housujen sijaan kokeile alaosassa väljempää lahjetta. Kun housut istuvat vyötäröltä, etkä verhoa yläosaa housujen päälle, on vaikutelma solakampi. Muista vielä viimeistellä tyylisi teräväkärkisillä avokkailla: ne jatkavat jalan linjaa ja saavat sääret näyttämään kapeammalta. Kapeakärkiset kengät ovatkin kevyen ja siron tyylin tärkein elementti.

Sifonkipaita 50 e, Selected Femme. Kangashousut 40 e ja mokkalaukku 80 e, H&M . Mokka-avokkaat 110 e, Vagabond.

Kynähameen sijaan kokeile aavistuksen kellotettua hametta, joka istuu housujen tapaan napakasti vyötäröltä. Yhdistä tyyliin saappaat, jotka saavat sääret näyttämään kapeammilta. Vältä lyhytvartisia nilkkureita, jotka polvimittaisen hameen kanssa tekevät kokonaisvaikutelmasta tanttamaisen.

Värikartalla on väliä. Pyri pukeutumaan samaan väriin päästä varpaisiin, tai suosi valitsemasi päävärin lähisävyjä asukokonaisuudessa. Esimerkiksi, jos päälläsi on ruskea mekko, yhdistä asuun kamelin sävyinen neuletakki ja saappaat. 

Mieti, miten yhdistelet eri vaatekappaleita keskenään. Olemuksesi näyttää huomattavasti kevyemmältä paitapuserossa ja bleiserissä kuin paitapuserossa, jonka päälle on puettu paksu villapaita. 

Asusteissa valitse kokoosi nähden sopusuhtainen laukku eli pienikokoiselle pienempi ja suuremmalle suurempi. Näin et asusteella tee huomaamatta vääristävää efektiä. Esimerkiksi suurempikokoisella pieni laukku saa olemuksen näyttämään entistä kookkaammalta.

Ota tyyli-idoliksesi Victoria Beckham. Vaikka hän on olemukseltaan muutenkin hoikka, taitaa hän erityisesti siron tyylin salat.

Pääkuva: Victoria Beckham A/W 2017, Leena Aro.

Lue myös:

Kommentoi »