Terve.fi

EU hyväksyi ensimmäisen ehkäisyyn tarkoitetun älypuhelinsovelluksen

EU hyväksyi ensimmäisen ehkäisyyn tarkoitetun älypuhelinsovelluksen
Natural Cycles on ensimmäinen Euroopan unionissa hyväksytty ehkäisysovellus. Sovelluksella on jo yli 150 000 käyttäjää. Lue lisää ehkäisysovelluksesta.
Julkaistu 15.2.2017

Natural Cycles on ensimmäinen Euroopan unionissa hyväksytty ehkäisysovellus. Ruotsalaissovelluksella on jo yli 150 000 käyttäjää 161 eri maassa. Sovellus lupaa 99,5 prosenttisen ehkäisysuojan.

Vuonna 2014 aloittanut ruotsalainen start-up-yritys perustaa osaamisensa naisten kehon lämpötilojen tutkimiseen. Lämpötilojen avulla määritetään optimaalinen hedelmöitysaika.

Nainen mittaa ruumiinlämpönsä joka aamu, syöttää tiedot älypuhelinsovellukseen ja odottaa tulosta. Vihreä valo kertoo, että suojaamatonta seksiä voi harrastaa, kun punainen valo varoittaa raskaaksi tulemisesta.

– Olemme aina halunneet kehittää ehkäisytuotteen. EU:n hyväksyntä on suuri askel mobiilisovelluksille, sillä mikäli haluaa vaikuttaa ihmisten jokapäiväiseen elämään, ei sääntelyltä voi välttyä, kertoo yrityksen johtaja Raoul Scherwitzl.

Euroopan unioni on myöntänyt kliinisesti testatulle sovellukselle IIb-luokituksen. Uutinen on hyvä etenkin naisille, jotka haluavat luonnollisen ja noninvasiivisen ehkäisykeinon. Sovellus on jo saatavilla esimerkiksi Applen ja Googlen sovelluskaupoista.

Lähteet:

Tämän uutisen tarjoaa Lääkäriportaali, joka on erikoisalakohtainen palvelu lääkäreille ja lääketiedettä opiskeleville. Palvelu tarjoaa koti- ja ulkomaisen lääketieteellisen uutispalvelun ilmaiseksi. Lue lisää ja rekisteröidy käyttäjäksi.

Kommentoi »