Hyvinvointi

Erotiikka ja aistit seksin perustana

Kiire leimaa nykypäivää. Tehokkuus on valttia, ja vietämme töissä aikaa siinä määrin, että se yleensä vie kaiken energiamme. Kiire on myös erotiikan pahin vihollinen, sillä erotiikka on helppo haudata kaiken muun tekemisen alle.

Teksti Mika Luosujärvi
1.9.2009 Terve.fi

Sille löytyy aikaa aina vain harvemmin. Erotiikka on kuitenkin keskeistä toimivassa parisuhteessa, ja siksi sille tulisikin uhrata aikaa määrätietoisesti.

Länsimaisen kulttuurin erityispiirteisiin kuuluu seksin mieltäminen liiaksi yhdyntä- ja orgasmikeskeiseksi suoritukseksi. Ihmisen luonne, nautinto, aistillisuus ja seksuaalisuus kulkevat kuitenkin käsi kädessä. Orgasmi kuitenkin kuuluu vain osana seksiaalisen nautinnon ja mielihyvän laajempaan kokonaisuuteen. Siksi joillekin tulee yllätyksenä kaikki se, mitä ihmiset saattavat mieltää eroottisiksi. Esimerkiksi jotkut kokevat ruokailun eroottiseksi, kun taas toiset pitävät hieronnasta.

Seksi voi olla hellää aistillisuutta, räiskyvää tunnelatausta, salaisten unelmien ja haaveiden toteuttamista. Se, että käyttää aistejaan (näköaisti, kuuloaisti, tuntoaisti, hajuaisti, makuaisti) tietoisesti ja monipuolisesti, laajentaa seksuaalisen nautinnon mahdollisuuksia merkittävästi. Joillakin on taito elää hetkessä – ja se jos mikä palvelee aisteilla leikkimistä.

Kosketuksella pääsee pitkälle

Koskettaminen ja hyväily kuuluvat kiinteästi erotiikkaan ja seksiin. Oma keho ja siihen tutustuminen on varmasti vaivan arvoista, sillä löytöretkeily on kiihottavaa ja nautinnollista, ja lisäksi se luo aivan uusia väyliä tapoihin antaa ja saada seksuaalista mielihyvää. Kun sinun ja kumppanisi välinen hyväily alkaa toistaa itseään, on syytä palata tutkimaan itseä ja miettiä, mitä kaikkea itsellä onkaan annettavaa.

Hyväilytapojen ja -paikkojen määrä on sinun päätettävissäsi. Ihmisen koko keho on mahdollisuuksien maailma. Käsien lisäksi voi käyttää esimerkiksi huulia, kieltä, varpaita, polvia tai muita kehon osia. Seksivälineet toimivat hyvänä lisänä.

Erotiikkaliikkeistä on usein saatavissa laaja valikoima erilaisia tuotteita hyväilyn ja aistillisuuden parantamiseksi. On olemassa esimerkiksi erilaisia hierontaöljyjä, hierontavoiteita, tuoksu- ja makutuotteita, kuten vartalosuklaata ja vartalopölyjä. Kuten muussakin eroottisessa yhdessäolossa, tässäkin asiassa tulee muistaa yksilöllisyys ja se, että kaikki eivät välttämättä halua tiettyjä kehon osiaan kosketettavan. Edetkää rauhallisesti ja ottakaa etukäteen selvää, mistä pidätte.

Ei saa myöskään unohtaa tunnelmaa. Kynttilät saavat hoitaa valaistuksen. Sytyttäkää miellyttävän tuoksuisia suitsukkeita ja laittakaa soimaan hiljaisella volyymillä rauhallista musiikkia, josta molemmat pidätte. Unohtakaa itsekkyys ja antakaa toisillenne täysi luottamus!

Lähteet:

Tohtori.fi, Väestöliitto, Sin City

Lue lisää seksistä:

Seksileikit lähentävät parisuhdetta

Opettele saamaan moninkertainen orgasmi

Paranna pitkän suhteen seksielämää

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi