Voi hyvin

Jokainen värähtelee ympärilleen energiaa – on itsestä kiinni, säteileekö se pelkoa vai rakkautta

Jokainen värähtelee ympärilleen energiaa – on itsestä kiinni, säteileekö se pelkoa vai rakkautta
Tiesitkö, että olet kuin radio, joka lähettää ohjelmaa eri taajuuksilla? Kaikki kokemasi on energiavärähtelyä, jopa kehosi. Voit nostaa värähtelytasoasi meditoimalla, positiivisilla ajatuksilla tai menemällä metsään.
Julkaistu 23.3.2023

Makaan kotisohvallani. Energia alkaa virrata kehossani. Vatsaani leviää lämmin tunne, ihan kuin joku hieroisi sisältäpäin. Energia nousee pääni ympärille. Se tuntuu värähtelevän myös pään sisällä. Mieli rauhoittuu, lämpö leviää rintakehään. Kurkun alueella tuntuu ensin puristusta. Sitten se helpottaa.

Makaan edelleen silmät kiinni. Yllättäen alan nähdä mielikuvia Kaukoidän vuorista ja riisipelloista. Näen myös välähdyksen buddhalaisista munkeista luostarissa. Aistin olennon, jonka koen opettajakseni.

Järki yrittää pistää näyt vilkkaan mielikuvituksen piikkiin. Päätän kuitenkin vain nauttia. Olo on levollinen, ajatus kevyt. Tuntuu kuin olisin käynyt kohottavassa energiasuihkussa.

Energia on älykästä

Puolen tunnin energiahoidon jälkeen soitan Harri Virolaiselle. Hän vastaa puhelimeen Kuopiossa, 350 kilometrin päässä minusta. Hän on juuri antanut minulle kaukohoidon.

”Energia on älykästä. Se menee aina sinne, minne sen on tarkoituskin mennä”, Virolainen kuvaa.

Henkisessä kirjallisuudessa puhutaan energioista, energiavärähtelyistä ja taajuuksista. Elämän energia eli prana, ki, chi, pneuma, orenda, ruah tai mana ovat eri kulttuureissa esiintyviä sanoja, jotka viittaavat kaikessa virtaavaan elämänvoimaan.

Virolainen on toiminut tuon elämänvoiman välittäjänä eli energiahoitajana jo kohta 30 vuoden ajan. Hän on kouluttautunut kursseilla ja opiskellut muun muassa reikiä ja healingia.

”Menetelmiä on useita ja niillä on erilaisia nimiä. Kyse on silti saman energian värähtelystä. Sitä voidaan tietoisesti käyttää parantamiseen tai hyvinvoinnin lisäämiseen.”

Hän tietää, että energia avaa ihmistä. Se voi purkaa niin fyysisiä tukoksia kuin tunnelukkojakin. Se voi synnyttää oivalluksia tai halun päästää irti menneisyyden painolasteista. Se voi auttaa myös saamaan syvemmän yhteyden omaan itseen.

”Kun toimin energian välittäjänä, en tiedä etukäteen, mitä tapahtuu. Tärkeintä on, että siirryn itse syrjään ja annan energian tehdä työnsä.”

”Yksi tärkeimmistä kohottavista ajatusmalleista on kiitollisuus.”
Harri Virolainen

Värähtelytaso vaihtelee päivän mittaan

Henkinen maailmankuva korostaa, että universumissa kaikki on energiaa. Olemme itse ja myös kaikki ympärillämme on energiaa. Kaikki elävä ja orgaaninen, eli ihmiset, eläimet, kasvit, luonto ja jopa maaplaneetta, värähtelevät tietyllä taajuudella.

Mitä se tarkoittaa?

Virolainen ottaa esimerkiksi radion. Se lähettää itsensä kautta ohjelmaa riippuen siitä, mille taajuudelle se on viritetty.

Samalla tavalla myös me ihmiset lähetämme ympäristöömme ”ohjelmaa”, joka vastaa senhetkistä värähtelytasoamme eli taajuuttamme.

”Värähtelytasomme riippuu siitä, millaisia ajatuksia, tunteita ja tekoja meillä on. Ratkaisevaa on, toimimmeko pelosta vai rakkaudesta käsin.”

Värähtelytasoon vaikuttavat myös konkreettiset asiat. Puhdas ravinto, vesi, riittävä uni ja liikunta kohottavat energioita, kun taas epäterveelliset elämäntavat laskevat niitä.

Ihmisen oma värähtelytaso saattaa vaihdella jopa saman päivän aikana riippuen vireystilasta. Ajatuksilla on valtava merkitys, sillä värähtelemme sitä, mitä ajattelemme.

Jo pelkästään elämänasenne vaikuttaa värähtelytasoon. Voimme valita, suhtaudummeko elämään optimistisesti vai pessimistisesti.

”Yksi tärkeimmistä kohottavista ajatusmalleista on kiitollisuus. Myös pyyteetön anteeksianto nostaa voimakkaasti energioita”, Virolainen kuvailee.

Pieni ele, suuri vaikutus

Voimme välittää energiaa myös toisille. Helpoimmin se tapahtuu rakkaudellisten ajatusten ja tekojen kautta.

Pienillä eleillä saattaa olla suuri vaikutus: lämmin hymy tuntemattomalle, myötätuntoinen ajatus sairastavalle, enkelin lähettäminen vaikeuksissa olevalle tai voiman ja lohdun välittäminen surevalle.

Harri kertoo tästä oman kokemuksensa.

Vajaat parikymmentä vuotta sitten hänen isänsä sai aivoinfarktin, ja tämä oli juuri päässyt tehohoidosta osastolle. Virolainen meni veljensä Ilkka Virolaisen kanssa katsomaan isäänsä, joka makasi sairaalan sängyssä kykenemättä puhumaan.

”Kerroimme veljeni kanssa isälle kuulumisiamme. Kun olimme lähdössä, nostin oikean käteni peukun pystyyn tsemppimerkiksi isälle. En ajatellut sitä sen kummemmin.”

Kului muutama viikko. Isä toipui ja pääsi kotiin. Kuntoutuksen avulla hänen puhekykynsä palautui. Myöhemmin isä oli kertonut vaimolleen saaneensa voimaa ja energiaa poikansa peukutuksesta.

”Hän oli jo menettänyt toivonsa elämänsä suhteen. Tietämättäni lähetin hänelle energiaa, mikä osoittautui käänteentekeväksi. Siitä alkoi isän toipuminen”, Virolainen muistelee.

”Rakkaus ei vertaa, koska se näkee kaikessa vain ykseyttä.”
Harri Virolainen

Kohota värähtelytasoasi

Energioilla ja värähtelytaajuuksilla on yhteys siihen, millaiseksi koemme elämämme. Mikäli haluamme luoda tasapainoa ja kokea onnellisuuden tunnetta, voimme opetella kohottamaan omia värähtelyjämme.

Terveellisten elämäntapojen lisäksi värähtelytaso nousee meditoidessa. Myös sydäntä avaava rukous, retriittiin osallistuminen tai mindfulness-harjoitukset auttavat.

Sopivia tapoja ovat myös jooga tai muu energisoiva liikunta, luonnossa ja etenkin metsässä oleskelu, musiikin kuuntelu, tanssiminen, puutarhanhoito, kutominen, ruoanlaitto, leipominen, lukeminen, kirjoittaminen tai kauneuden ja luovuuden ilmentäminen.

”Kaikki, mikä kohottaa mielialaa, kohottaa myös energioita”, Virolainen täsmentää.

Värähtelytason nosto voi auttaa lopulta pääsemään yhteyteen todellisen itsen kanssa. Sen seurauksena egon ääni pienenee, tietoisuus laajenee ja ihminen avautuu yhä enemmän sielunsa ohjaukseen.

Tietoisuus elämästä muuttuu

Energiavärähtelyt ja tietoisuus kulkevat käsi kädessä. Henkiset opettajat sanovat, että mitä enemmän tietoisuutemme laajenee, sitä korkeampiin värähtelyihin yllämme.

Voidaan sanoa myös, että kun värähtelytaso nousee, tietoisuus elämästä muuttuu. Yksinkertaistettuna: mitä korkeampi värähtelytaajuus, sitä laajempi tietoisuustaso – ja toisinpäin.

Tietoisuus eli tajunta on käsite, jota on jo pitkään tutkittu eri tieteenalojen keskuudessa. Mitä se tarkoittaa henkisestä näkökulmasta?

Mystikon ja henkisen valmentajan Katja Frangen mukaan tietoisuutta ei voida määritellä rajatusti, koska tällöin tulee aina sulkeneeksi jotain pois.

”Voidaan kuitenkin sanoa, että tietoisuus on kokemuksemme ja havaintomme tässä läsnäolevassa hetkessä. Korostan aina, että tietoisuus avautuu nimenomaan oman kokemuksen kautta.”

Värähtelyä tietoisustasoilla

Henkisissä opetuksissa puhutaan myös tietoisuustasoista tai dimensioista. Me värähtelemme kolmannessa, neljännessä tai viidennessä ulottuvuudessa.

Frange tiivistää asian näin: 3D on mielen maailma, 4D on silta mielen maailmasta sydämen maailmaan ja 5D on sydämen ja ykseystietoisuuden taso. Lyhenteiden D-kirjain tulee englannin kielen sanasta density eli tiheys, ja numero kuvaa energian värähtelytaajuutta.

Erilaisten tietoisuusmallien mukaan on olemassa myös muitakin tasoja. On kuvattu, että niitä on ykkösestä jopa tasoon 13 asti.

”Tällä hetkellä puhutaan lähinnä näistä kolmesta tasosta, koska ne liittyvät ihmiskunnan tämänhetkiseen tietoisuuden muutokseen.”

Vaikka katselemme samaa maailmaa, koemme sen eri tavoin. Siinä ratkaiseva tekijä on oma tietoisuutemme.

Kahden ihmisen näkökulma ja kokemus samasta hetkestä tai asiasta on erilainen, jos toinen on 3D- ja toinen 5D-tietoisuuden värähtelyissä.

”On silti tärkeä ymmärtää, että mikään tietoisuustasoista ei ole toista parempi tai huonompi. Ne ovat vain erilaisia tasoja”, Frange muistuttaa.

Se tarkoittaa myös, ettei keskimääräistä tietoisempi tai korkeammissa värähtelyissä värähtelevä ihminen ole sen parempi tai huonompi kuin muut, vaan jokaisella on ainutlaatuinen kokemus ja oma elämänpolku, joka aukeaa itse kullekin eri tavoin.

”Mikään tietoisuustasoista ei ole toista parempi tai huonompi. Ne ovat vain erilaisia tasoja”
Katja Frange

Kohtaa oma ihmisyytesi

Yksi egon koukku onkin uskotella, että on muita henkisempi, koska ei ole enää 3D:ssä.

”Se on varma merkki siitä, että äänessä on ego. Rakkaus ei vertaa, koska se näkee kaikessa vain ykseyttä”, Virolainen sanoo.

Asiaa voi kuvata ympyrän kautta. Kaikki ovat sen sisällä. Olemme tuossa ympyrässä läsnä samaan aikaan, eikä siellä ole parempaa tai huonompaa kohtaa.

Elämme pääsääntöisesti vielä kolmannessa ulottuvuudessa. Frange toteaa, että myös henkisellä polulla olevat saattavat elää samanaikaisesti eri tasoilla.

”Itsekin koen, että olen samanaikaisesti auki näille eri ulottuvuuksille. Värähtelytason nostaminen vaatii ehdotonta rehellisyyttä ja omien kipupisteiden kohtaamista ja työstämistä.”

Henkisellä matkalla on tärkeä kohdata oma ihmisyys. Jos istuu päivät pitkät meditoimassa, mutta ei osaa ilmentää värähtelyjä tekojensa kautta, ei ole vielä ymmärtänyt, mistä on kyse.

”Tavoitteena on tuoda taivas maan päälle. Se ei ole leijumista sfääreissä vaan rakkauden näkyväksi tekemistä arjessa.”

Muuttuvat energiat

Energia on luonteeltaan muuttuvaa. Nyt kun maailma on murroksessa, myös energiat muuttuvat. Muutos koskettaa sekä yksilön tietoisuutta että kollektiivista tietoisuutta.

”Käymme yksilöinä ja ihmiskuntana läpi evoluutioprosessia. Se tähtää vanhojen, egon maailmaan perustuvien rakenteiden purkamiseen”, Frange kuvaa.

Yhä useampi on alkanut tiedostaa mahdollisuuden suureen muutokseen. Amerikkalainen lääkäri ja henkinen kouluttaja Joe Dispenza puhuu kvanttitasosta, jossa ihminen voi luoda jopa koko persoonallisuutensa uudelleen. Kvanttifysiikassa eivät päde Newtonin syyn ja seurauksen lait tai lineaarinen aikakäsitys.

Virolainen kertoo osallistuneensa Dispenzan retriittiin, jossa näki jopa ihmeparantumisia.

”Olisi huikeaa, jos oppisimme luomaan tasapainoista elämää kvanttikentästä käsin. Myös siinä on olennaista värähtelytason nosto.”

Avain kaikkeen on avautuminen sydäntietoisuudelle, jossa asuu ykseys. Jos ymmärtäisimme, että ei ole erillisyyttä, alkaisimme jakaa omastamme toisille. Kunnioittaisimme ja auttaisimme toisiamme.

”Ei olisi myöskään sotia, koska oivaltaisimme, että sodimme yhteistä energiaa eli itseämme vastaan.”

Tunnistatko itsesi?

3D – mielen ja logiikan taso

 • Mielen ja logiikan taso: dualistisuus eli hyvä tai paha, oikein tai väärin, minä ja muut.
 • Erillisyyden kokemus ja itsekeskeisyys: kilpailua ja selviytymistä.
 • Identiteetin määräytyminen ulkoisesti: titteli, ulkonäkö tai raha.
 • Luottamus siihen, minkä voi perusaisteilla nähdä ja kokea.
 • Ehdollinen rakkaus: täytyy ansaita.

4D – mielen ja sydämen taso

 • Mielen ja sydämen taso: silta erillisyydestä ykseyteen.
 • Ajatusten kyseenalaistaminen: havahtuminen ja herkistyminen eri todellisuuden tasoille ja elämän tarkoitukselle.
 • Tietoisuus omista varjoista, traumoista, rajoista ja luomisvoimasta.
 • Henkinen kasvu: intuition kehitys, myötätunnon ja pyyteettömän rakkauden avautuminen.

5D – Sydämen taso

 • Sydämen taso: itsensä rakastaminen, universaali rakkaus ja ykseyskokemus.
 • Kokemus ja havainnot ilman aikaa ja paikkaa.
 • Välitön luomisvoima ja jatkuva laajentuminen.
 • Totuudellisuus ja tuomitsemattomuus, ilo ja täyttymys.
 • Eläminen suoraan inspiraatiosta ja potentiaalista johdatuksessa ja palveluksessa.

Lähde: Katja Frange

Mielen ja logiikan taso

 • Dualistisuus eli hyvä tai paha, oikein tai väärin, minä ja muut.
 • Erillisyyden kokemus ja itsekeskeisyys: kilpailua ja selviytymistä.
 • Identiteetin määräytyminen ulkoisesti: titteli, ulkonäkö tai raha.
 • Luottamus siihen, minkä voi perusaisteilla nähdä ja kokea.
 • Ehdollinen rakkaus: täytyy ansaita.

 Mielen ja sydämen taso

 • Silta erillisyydestä ykseyteen.
 • Ajatusten kyseenalaistaminen: havahtuminen ja herkistyminen eri todellisuuden tasoille ja elämän tarkoitukselle.
 • Tietoisuus omista varjoista, traumoista, rajoista ja luomisvoimasta.
 • Henkinen kasvu: intuition kehitys, myötätunnon ja pyyteettömän rakkauden avautuminen.

Sydämen taso

 • Itsensä rakastaminen, universaali rakkaus ja ykseyskokemus.
 • Kokemus ja havainnot ilman aikaa ja paikkaa.
 • Välitön luomisvoima ja jatkuva laajentuminen.
 • Totuudellisuus ja tuomitsemattomuus, ilo ja täyttymys.
 • Eläminen suoraan inspiraatiosta ja potentiaalista johdatuksessa ja palveluksessa.

Lähde: Katja Frange

Katja Frange

on 42-vuotias henkinen valmentaja, kirjailija, näkijä ja mystikko. Hän on modernin mysteerikoulun Shamarian perustaja. Katja on julkaissut teokset Intuitiolla – kuuletko sisäisen viisautesi? (Viisas Elämä 2019) ja Kuunsilta – feminiinisen tietoisuuden matka (2018). Hän on luonut myös Naisen Voimapakan (2019) sekä yhteistyössä Sanni Nevalaisen kanssa Ilon kortit (2020) ja Intuitio-kortit (2017).

Katja asuu Tampereella yhdessä kahden tyttärensä ja kumppaninsa kanssa.

Katja Frange, kuva: Aino Luukkanen/Atelier Aino

Harri Virolainen

on 47-vuotias kauppatieteiden tohtori ja neljä maisterin tutkintoa suorittanut opettaja, kouluttaja, luennoitsija, hyvinvointi- ja yritysvalmentaja, energiahoitaja, kirjailija ja yrittäjä. Harrin ja Ilkka Virolaisen uusin teos on Sisäinen rauha (Viisas Elämä 2021). Muita veljesten teoksia ovat muun muassa Vapaudu tukahdutetuista tunteista (2020), Onnistunut muutos (2019) ja Mielen voima – mielen vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin (2016). Harri asuu Kuopiossa yhdessä avovaimonsa kanssa.

Harri Virolainen, kuva: Timo Pyykkö

3 kommenttia