Arka päänahka? Ekokampaajan vinkit auttavat!

Arka päänahka? Ekokampaajan vinkit auttavat!
Hilseilyä, kutinaa ja ärtymystä. Arka Päänahka voi oireilla hiusvärien ja -tuotteiden vuoksi. Apu löytyy ekokampaajan opeista.
Julkaistu 14.7.2011

1. Helli öljyillä

Hiukset ja päänahka rakastavat öljyjä. Levitä päänahkaan ja hiuksiin rypsi- tai kookosöljyä ja anna vaikuttaa vaikka kokonaisen päivän. Pese lopuksi hiukset kahdesti shampoolla. Saat suloisen pehmeän ja kiiltävän tukan. Kylmäpuristettu kookosöljy on kauneudenhoidon supertuote: se toimii myös tehokkaana silmä- ja kasvomeikinpoistoaineena, kosteuttavana vartaloöljynä, deodoranttina ja kevyenä aurinkovoiteena. Tropicain neitsytkookosöljy 340 ml 13 €.

2. Anna energian kiertää

Yksi luomukampaajien erikoisuuksista on hiusten energialeikkaus. Hiusten feng shuiksi kutsutussa leikkauksessa vältetään jyrkkiä kulmia, ohennuksia ja kerrostamista. Hiukset leikataan harmoniseen linjaan, jossa jokainen hius tukee toistaan, kasvaen samalla tasapainoisesti. Tavoitteena on energian vapaa kulkeminen ja sitä kautta kehon ja mielen harmonia.

3. Piipahda ruokakauppaan…

Hiustenhoitotuotteita voit hankkia myös kaupan ruokaosastolta. Voit tehdä hoitavia hiusnaamioita luomujogurtista, -hunajasta tai -kananmunasta. Hiero päänahkaan ja hiuksiin ja anna vaikuttaa.

4. …tai mene metsään

Luonto on hiustenhellijän aarreaitta. Poimi peilikaappiisi nokkosta, siankärsämöä, raparperinjuurta ja ruusunmarjaa. Hauduta yrttejä kuivattuina tai tuoreina vadissa lämpimässä vedessä ja huljuta hiuksiin.Monen ekokampaajan raamattuna toimii Henriette Kressin kirja Käytännön lääkekasvit (Edita 2010), joka sisältää kasapäin kauneudenhoitovinkkejä suoraan luonnosta poimittuna.

5. Anna hiuksen hengittää

– Minulle hius ei ole kuollut. Tie kauniisiin hiuksiin löytyy terveestä hiuspohjasta. Luonnollinen, terve hius kiiltää hyvinvointiaan, tamperelaisen Ekokampaamo Oranssin ekokampaaja Tiina Heinonen kertoo. Organicspan sertifioidut luomushampoo ja -hoitoaine hellivät hiusta juuresta latvaan. 250 ml 22 €.

6. Kokeile kasviväriä

Luonnolliset kasvivärit ovat oiva vaihtoehto perinteisille hiusväreille. Tavallisin kasviväri on henna: punaisen lisäksi hiukset on mahdollista hennata ruskeiksi ja mustiksi, ja hennalla voi jopa vaalentaa vaalean pigmentin hiusta. Tummaakaan tukkaa ei tarvitse vaalentaa ammoniakilla – luomukampaajat käyttävät sen sijasta sitruunaa. Myös hennalle, niin kuin mille tahansa aineelle, voi olla allerginen – tämä on kuitenkin harvinaista. Hennatatuoinneille herkät voivat värjätä hiuksensa hennalla, sillä hiuksiin käytetään eri ainetta. Santen hennavärit ovat täysin luonnollisia ja siten soveltuvat myös synteettisille ainesosille herkistyneille. 100 g 12 €.

Kommentoi »