Antti Tuisku: "Moni valehtelee itselleen"

Antti Tuisku: "Moni valehtelee itselleen"
Poplaulaja Antti Tuisku on saavuttanut suurimpia unelmiaan vuoden aikana. Hän osaa kertoa, miten unelmat toteutetaan.
Julkaistu: 14.4.2016

Miten saavuttaa unelmansa? Sitä voi kysyä poplaulaja Antti Tuiskulta, joka on saavuttanut viime vuosina paljon: kolme Emma-patsasta, platinalevyn En kommentoi -albumista, tehnyt lisää hittejä ja saanut tuhansia uusia faneja. Hän on myös lanseerannut Seppälän kanssa vaatemalliston ja täyttänyt Hartwall-areenan kahdesti Peto-show’llaan.

- En sano, että olisin oppinut kaiken. Elämä on jatkuvaa oppimista. Pohdin asioita edelleen päivittäin. Eilen melkein itkin, kun juttelin asioista kaverilleni, Antti kuvailee.

Nämä vinkit ovat toimineet Antilla, kun hän on tavoitellut unelmiaan:

1. Ole rehellinen itsellesi.

- Kuvittelin pitkään, että kuuntelen sydäntäni. Mutta minusta tuntuu, että ihmisen perusluonteeseen kuuluu se, että huijaa itseään. Minäkin vakuuttelin pitkään itselleni, etteivät muut ja muiden mielipiteet vaikuta minuun. Se ei ollut totta.

2. Kysy epämiellyttäviä kysymyksiä.

- Itseään pitää haastaa ja kysyä kysymyksiä, joista ei pidä. Vain niin alkaa selvitä, mitä todella haluaa. Kysymyksiä pitää kysyä usein, jotta sillä on vaikutusta. Minulla aukesi jokin lukko, kun tajusin, ettei minun ole pakko tehdä musiikkia. Luulin, etten osaisi tehdä muuta. Siksi olisi pakko tehdä musiikkia. Kun oivalsin, että voisin tehdä muutakin, aloin vapautua ja tehdä asioita rohkeammin.

3. Luota, että asiat tapahtuvat ajallaan.

- Vaikka olisi kertonut nämä nyt tietämäni asiat itselleni neljä vuotta sitten, sillä ei todennäköisesti olisi ollut mitään merkitystä. Ei 28-vuotias Antti olisi tehnyt näitä asioita. Uskon, että ajan pitää olla oikea, jotta unelmia pystyy toteuttamaan. 

4. Arvosta itseäsi.

- Olen huomannut, että suuret ongelmat kumpuavat itsetunnosta. Aika monella on jonkinlaisia traumoja. Itselläni on niitä esimerkiksi koulukiusaamisesta. Kun alkaa uskoa, että riittää ja on tarpeeksi hyvä, asioista tulee helpompia. Esimerkiksi alani on todella raadollinen ja olen koko ajan altis arvostelulle. Kaikilla on minusta mielipide. Mitä vähemmän pystyn ajattelemaan tätä, sitä kevyempää on.

5. Tee töitä.

- Olen aina ollut tekijä ja olen tehnyt niitä asioita, joita olen halunnut. Teen töitä paljon ja stressaan myös. Monet sanovat, ettei tarvitsisi stressata niin paljon, mutta olen oppinut, että se on tapani työskennellä.

Lue myös:

Kommentoi »