Kauneus ja Terveys

Älä usko näitä kauneusmyyttejä

Älä usko näitä kauneusmyyttejä
Maailma on väärällään myyttejä ihonhoidosta, hiustenlaitosta, laihduttamisesta ja aivan kaikesta. Jotkut myyteistä ovat niin vanhoja ja juurtuneita, että ne menevät jo yleisinä tosiasioina.

Cosmopolitan-lehti listasi muutaman myytin, joilla ei todellisuudessa ole päätä eikä häntää.

Rasvainen ruoka ja suklaa tuo finnejä 

Antaa mennä vaan! Rasvaisessa pitsassa tai suklaapatukassa ei ole mitään ainesosia, jotka maagisesti kiihdyttäisivät finnien purkautumista. Rasva vaikuttaa ihoosi vasta jos hierot sitä naamaasi, kertoo dermatologi Diane Berson. Aknea aiheuttavia ruokia kuitenkin on. Vältä siis sushia, äyriäisiä, soijakastiketta – jotka kaikki sisältävät suuria määriä jodia, joka on yhdistetty tulehduksiin ja finnien muodostumiseen.

Kuiva iho aiheuttaa ryppyjä 

Jos rypyt pysyisivät loitolla pelkällä kosteusvoiteella, ei ryppyisiä naisia olisikaan. Rypyt kuitenkin aiheutuvat kollageenin hajoamisesta ihon alimmissa kerroksissa. Kosteusvoiteet eivät korjaa iholle aiheutuvia vahinkoja, mutta saavat rypyt näyttämään paremmilta kun niiden ympärillä oleva iho voi paremmin. Mm. auringonvalo aiheuttaa kollageenin hajoamista, joten kosteusvoiteista parhaimmat ovat ne joissa on aurinkosuoja ja vanhenemista ehkäiseviä antioksidantteja kuten C-vitamiinia.

Kylmä vesi supistaa huokosia 

Huokosten koko periytyy, eikä sille voi juuri mitään. Kylmä vesi supistaa ihon verisuonia, mikä saattaa saada ihon tuntumaan kimmoisammalta. Rasvasta tukkeutuneet huokoset tai kuollut iho saa huokoset näyttämään suuremmilta. Kollageenin puutokset saavat myös huokoset venymään. Salisylaattihappoa sisältävät tuotteet puhdistavat huokosia ja kuten sanottua, kollageenin säilyttämisen ohjeet löytyvät hyvistä aurinkosuojista.

Lähde: Cosmopolitan

Julkaistu: 25.6.2015
Kommentoi »