Terve.fi

Botoxia myös alapäähän

Botoxia myös alapäähän
Kasvoihin pistettävien kauneuspistosten lisäksi apua saa nykyään myös alapään vaivoihin, sillä Botoxin valmistaja Allerganin on omien sanojensa mukaan keksinyt tavan puuttua virtsankarkailuun. Lue lisää.
Julkaistu: 25.10.2015

Kasvoihin pistettävien kauneuspistosten lisäksi apua saa nykyään myös alapään vaivoihin, sillä Botoxin valmistaja Allerganin on omien sanojensa mukaan keksinyt tavan puuttua virtsankarkailuun.

American Urogynecologic Societyn tapaamisessa julkaistussa tutkimuksessa yhtiön edustajat kertoivat a-tyypin botuliinin auttavan selvästi niitä naisia, jotka ovat saaneet vain vähän hyötyä aiemmasta lääkityksestä yliaktiivisen rakon hoitoon. Väitteen tueksi esiteltiin analyysi, joka pohjasi kahteen jatkotutkimukseen. Aiemmissa tutkimuksissa Botoxin teho oli jo todistettu. Tutkimusten kesto oli noin kolme ja puoli vuotta.

749 osallistujasta 53 prosenttia pysyi tutkimuksessa mukana loppuun asti. Kaikista osallistujista noin viisi prosenttia lopetti joko tuotteen toimimattomuuden tai sivuvaikutusten vuoksi. Muiden keskeyttäneiden syynä oli Allerganin mukaan jokin muu kuin tutkimus tai lääke.

Henkilöille annettiin yhdestä kuuteen hoitokertaa. Tutkimuksen mukaan – riippuen eli alaryhmistä – tuotteesta oli selkeää apua 69,6-100 prosentille koehenkilöistä. Teho perustuu botuliinin lamaannuttavaan vaikutukseen.

Toisaalta riski virtsateiden katetrointiin kasvoi 18-kertaiseksi kontrolliryhmään verrattuna. Lisäksi virtsatietulehduksen riski kasvoi.

Allergan painottaa, että lääkkeestä on ainoastaan hyötyä yliaktiivisen rakon hoitoon.

Lue lisää:

1 kommentti