Sairaudet

Virtsankarkailu kuriin työpaikalla – 5 neuvoa

Virtsankarkailun kanssa pärjääminen työpaikalla voi olla haastavaa. Nämä vinkit auttavat selviämään työpäivästä ongelmasta huolimatta.

18.8.2015 Terve.fi

Työskentelit sitten missä tahansa, työpäivän läpi selviäminen voi olla haaste, jos kärsit virtsankarkailusta. Tekemällä tiettyjä muutoksia päivärutiiniisi voit saada ongelman hallintaan, jolloin työpaikallakin olo helpottuu.

Tässä WebMD.comin vinkit siihen, miten virtsankarkailun kanssa pärjää työpaikallakin.

1. Käytä tummia vaatteita

Jos tiedossasi on esimerkiksi tärkeä tapaaminen tai esitelmän pitäminen työkavereille, hermosi saattavat olla erittäin kireällä, jos joudut vielä huolehtimaan mahdollisista virtsatahroista housuissa. Näissä tilanteissa kannattaakin pukeutua tummiin housuihin tai hameeseen, joista pienet tahrat eivät näy. Ota mukaan työpaikalle myös neule tai jakku, jonka voit tarvittaessa sitoa vyötäröllesi. Myös vaihtoalusvaatteista on apua.

2. Ajasta vessassa käynnit

Yksi tapa välttää vahinkoja on käydä vessassa tiettyihin aikoihin, vaikkei tuntisikaan tarvetta. Voit esimerkiksi kokeilla käydä kerran tunnissa tai kerran kahdessa tunnissa. Oikean aikataulun löytäminen voi viedä jonkin aikaa, mutta kun se löytyy, ajasta esimerkiksi puhelimeesi vessassakäyntihälytys, niin et unohda sitä.

3. Harjoita rakkoasi

Yliaktiivista rakkoa voi harjoittaa pidättämään virtsaa pidempään 3–12 viikon aikana. Kun koet tarvetta mennä vessaan, vastusta sitä minuutin tai parin ajan. Kokeile syvään hengittämistä ja muita rentoutumistekniikoita pidentääksesi sitä aikaa, jonka pystyt pidättelemään.

4. Unohda kahvi

Kahvi voi auttaa pysymään valppaana kokouksessa, mutta joillakin ihmisillä se myös ärsyttää rakkoa ja pahentaa virtsankarkailua. Jopa kofeiiniton kahvi voi toimia näin. Sama vaikutus saattaa olla myös hiilihapollisilla juomilla.

5. Harkitse pessaaria

Jos virtsankarkailusi tapahtuu yleensä liikkuessa, nauraessa tai yskiessä, saatat kärsiä stressi-inkontinenssista. Tähän ongelmaan voi löytyä apu vaginaan asetettavasta pessaarista, joka auttaa tukemaan rakkoa. Pessaari voi olla erityisen hyödyllinen silloin, jos olet työssäsi fyysisesti aktiivinen.

Lähde: WebMD.com

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi