
Treeni ja ravinto
8 kevyttä grilliruokaa
Grilliruoka voi olla kevyttä ja silti maukasta. Paahtamisen aromi sopii niin pää- kuin jälkiruokiin. Kattauskin voi olla rento.
Reseptejä
Näitä tarvitset
- Silikoninen grillisuti on kätevä marinadin lisäämiseen grillaamisen aikana. Näin grillattavat pysyvät mehevinä. Hanki myös lihalle, kalalle ja kasviksille omat leikkuulaudat. Puinen lauta sopii myös sellaisenaan tarjoiluun ja kuuman perunakattilan aluseksi.
- Pidä grilli puhtaana. Kasta grilliharja veteen ja hankaa ritilä puhtaaksi, kun grilli on vielä kuuma. Pitkävartisilla grillausvälineillä käännät ruokia kätevästi käsiä polttamatta.
- Kaksiosaisessa parilassa on sekä raidallinen parila että paistolevy. Kuumenna paistolevy grillissä kansi kiinni. Voit paistaa parilalla lihaan kauniit raidat ja laittaa kasvikset kypsymään tasaiselle, korkeareunaiselle pinnalle. Parilan tarttumaton pinta on helppo puhdistaa kuumalla vedellä. Hanki kesäkeittiöön myös tarpeeksi paksu uunikinnas, jolla voit tarttua kuumiin astioihin.
- Savustusgrillissä voi kypsentää ruokaa alhaisella lämpötilalla. Savustaminen sopii hyvin kalojen tai vaikka suositun nyhtöpossun valmistukseen. Makuvaihtelua saat kokeilemalla esimerkiksi omena- tai kirsikkalastuja. Makeahko omena sopii erityisesti kanalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat