Terve.fi

Sähkötupakassa 10 kertaa enemmän syöpäkemikaaleja kuin tavallisessa tupakassa

Sähkötupakassa 10 kertaa enemmän syöpäkemikaaleja kuin tavallisessa tupakassa
Japanilaiset tutkijat löysivät sähkötupakasta pelottavan määrän syöpää aiheuttavia kemikaaleja.
Julkaistu: 1.12.2014
Japanilaisten tutkijoiden mukaan sähkötupakka sisältää kymmenkertaisen määrän syöpää aiheuttavia kemikaaleja verrattuna perinteiseen tupakkaan, uutisoi Business Insider.
Varsinkin nuorten keskuudessa suosittu sähkötupakka toimii lämmittämällä maustettua nestettä, joka sisältää usein nikotiinia. Neste muuttuu höyryksi, jota vedetään henkeen hyvin samaan tapaan kuin perinteistä tupakkaa, mutta ilman savua.

Vakava terveysuhka

Japanin terveysministeriön värväämät tutkijat löysivät useista sähkötupakkanesteistä karsinogeenejä, kuten formaldehydiä ja asetaldehydiä. Formaldehydi on aine, jota käytetään rakennustarvikkeissa ja palsamoinnissa. Sitä löydettiin sähkötupakasta paljon enemmän kuin perinteisestä tupakasta.
– Yhdestä sähkötupakkamerkistä löysimme yli kymmenen kertaa enemmän karsinogeenejä kuin tavallisesta tupakasta, kertoo tutkija Naoki Kunugita.
Elokuussa Maailman terveysjärjestö WHO pyysi valtioiden hallituksia kieltämään sähkötupakan myynnin alaikäisille ja huomautti sähkötupakan altistavan syntymättömät lapset ja nuoret ihmiset vakaville terveysuhille.
Lue lisää:
15 kommenttia