Sairaudet

Rusautteletko sormiasi? Voiko se olla haitallista?

Jep, sinulla on siis tapana paukutella sormiesi niveliä. Kannattaisiko lopettaa? Vastaus on selvä ehkä, kertovat Harvardin lääketieteellisen yliopiston tiedot.

18.8.2014 Terve.fi

Jep, sinulla on siis tapana paukutella sormiesi niveliä. Kannattaisiko lopettaa? Vastaus on selvä ehkä, kertovat Harvardin lääketieteellisen yliopiston tiedot.

Kuulostaa järkyttävältä! Oletko ihan varma, että tuo on terveellistä!

Kun rusauttelet sormiesi niveliä ja sinulle kommentoidaan näin, voit nyt todeta, että ei tämä tapa todennäköisesti ainakaan nosta riskiä saada käden niveltulehdus riesakseen.

Toisaalta sinulla voi olla myös hyviä syitä yrittää päästä eroon sormien paukuttelusta.

Useiden tutkimusten perusteella voi väittää, että käden niveltulehdukset eivät ole sen yleisempiä sormien paukuttelijoilla kuin heillä, joilla ei ole tapana naksutella niveliään, todetaan Harvardin lääketieteellisen yliopiston uutisessa.

Toisaalta rusauttelusta voi olla syytä pyrkiä eroon. Harvard-tietojen mukaan rusauttelijoilla on muita useammin turvonneet kädet ja heikentynyt puristusvoima.

Harvard-tietojen mukaan rusahtava ääni sormissa syntyy, kun nivelten ”voiteluaineessa” olevat kuplat poksahtavat rikki. Posahdus syntyy, kun luita venytetään kauemmaksi toisistaan, esimerkiksi venyttämällä sormia tai taivuttamalla niitä taaksepäin.

Harvardin mukaan on raportoitu ainakin kaksi tapausta, joissa sormien rusautteluyrityksestä on seurannut vamma.

Lähde: Harvard Mecical School

Lue myös:

Pitääkö huolestua, kun on löysät nivelet? Asiantuntija vastaa

4 harjoitusta kohti kivuttomia käsiä

Niveliä särkee (sisätautien ja reumatologian erikoislääkärin kirjoitus niveltulehduksista)

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi