Terve.fi

Näin lievität migreenikipua luonnollisesti

Näin lievität migreenikipua luonnollisesti
Migreeni on vaiva, josta moni kärsii, ja johon liittyy usein kovia kipuja. Useimmat yrittävät hoitaa migreeniä reseptilääkkeillä, mutta jos haluat kokeilla reseptivapaita kivunlievitystapoja, lue tämä Ehow’n kokoama lista luonnollisista migreenikivun lievittäjistä.
Julkaistu 12.3.2014

1. Vähennä rasvaa ruokavaliostasi

Migreenistä kärsivillä ihmisillä on tapana syödä runsasrasvaista ruokaa. Kun verenkierrossa on enemmän rasvaa, on todennäköisempää, että hormonitasot heittelehtivät. Epäsäännölliset hormonitasot ovat merkittävä migreenin laukaisija. Siksi kannattaakin vähentää ruokavaliostaan rasvaa. Kätevä tapa seurata rasvan määrää ruokavaliossa on pitää siitä päiväkirjaa.

2. Ubikinoni eli koentsyymi Q10

Ravintolisänä otettu ubikinoni auttaa tutkimusten mukaan merkittävästi puolta migreenipotilaista, jos he ottavat sitä 100 milligrammaa kolmesti päivässä. Ubikinoni on antioksidantti, ja auttaa soluja tuottamaan energiaa, mikä puolestaan vähentää migreenikipua.

3. Ruttojuuri, D-vitamiini ja riboflaviini

Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että 50 milligrammaa ruttojuuriuutetta kahdesti päivässä voi vähentää migreenikipua, koska se torjuu tulehdusta, joka laukaisee kivun. Reunuspäivänkakkara on toinen yritti, josta voi olla apua migreeniin.

D-vitamiinin puute voi altistaa ihmisiä migreenille. Siksi kannattaa tarkkailla, saako suositusten mukaisen määrän D-vitamiinia päivittäin.

Myös riboflaviinina tunnetun B2-vitamiinin on todettu vähentävän migreenikipua. Sitä löytyy esimerkiksi maidosta, juustosta, raejuustosta, kananmunista, palkokasveista, hiivasta, manteleista, kalasta ja vihreistä kasviksista.

4. Nuku riittävästi

Migreenikipua voi vähentää luonnollisesti nukkumalla tarpeeksi paljon. Tutkimusten mukaan migreeni iskee 50 prosenttia harvemmin, jos lepää kunnolla joka yö.

5. Kylmäpakkaus

Aseta kylmäpakkaus otsallesi migreenikivun vähentämiseksi. Kylmäpakkaus supistaa verisuonia ja vähentää kipua alle 15 minuutissa.

6. Pimeys ja hiljaisuus

Jos migreeni iskee, siirry lepäämään hiljaiseen ja pimeään paikkaan, sillä yleensä migreenistä kärsivät ovat herkkiä valolle ja melulle. Kun rentoudut hiljaisessa paikassa, myös kipu lievenee.

7. Lämmin suihku

Lämmin suihku tai kylpy voi torjua migreenkipua. Oireita voi lievittää myös lämpimällä jalkakylvyllä.

Lähde: Ehow.com

Kommentoi »