Terve.fi

Jaana Laitinen-Pesola ET-lehdessä: Hoitaja ei halua fuskata

Jaana Laitinen-Pesola ET-lehdessä: Hoitaja ei halua fuskata
Julkaistu: 12.9.2013

Fuskaaminen työssä sotii kuitenkin hoitajan ammattietiikkaa vastaan, ajattelee Laitinen-Pesola.

Entinen puheenjohtaja on sitä mieltä, että hoitotyössä palkka on liian pieni työn vaativuuteen nähden, kertoo ET-lehti. Työyhteisöt ovat usein liian hierarkkisia, ja herkästi ajaudutaan rutiineihin, joilla ei ole merkitystä.

Laitinen-Pesola voisi harkita hoitotyöhön palaamista…

Hoitoalan tulevaisuudesta kysyttäessä Laitinen-Pesola sanoo, että täytyisi pitää huolta työpaikkojen vetovoimaisuudesta. Hänen mukaansa koulutuksessa on vielä vetoa, mutta työelämässä on monia kipukohtia.

Laitinen-Pesola ehti johtaa sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyä 16 vuotta. Hän aloitti 38-vuotiaana – ja sanoo ET-lehdessä että vuosien myötä sinisilmäisyys ja luottavaisuus on karissut, ”ikävä kyllä”.

ET-lehti kertoo, että entinen puheenjohtaja on nauttinut kotona olemisesta. Tulevaisuudensuunnitelmiaan hän ei paljasta suoraan.

Paluu hoitoalalle ei kuitenkaan tunnu mahdottomalta, jos omaa osaamista päivittäisi, kertoo Laitinen-Pesola. Hänellä on kirurgiaan erikoistuneen sairaanhoitajan koulutus. STTK:n puheenjohtajaksi Laitinen-Pesola ei jutun mukaan mieli, eikä eurovaaliehdokkaaksikaan. Porin kaupunginhallituksen puheenjohtajuus saa riittää toistaiseksi.

Lähde: ET-lehti 11.9.2013

Lue myös:

Kommentoi »