Terve.fi

Stressaako? Liikkumalla torjut ahdistusta

Stressaako? Liikkumalla torjut ahdistusta
Uuden tutkimuksen mukaan liikunta ei ainoastaan paranna ihmisten mielialaa, sillä se auttaa myös torjumaan ahdistusta stressaavissa tai emotionaalisissa tilanteissa.
Julkaistu: 21.9.2012

Uuden tutkimuksen mukaan liikunta ei ainoastaan paranna ihmisten mielialaa, sillä se auttaa myös torjumaan ahdistusta stressaavissa tai emotionaalisissa tilanteissa, uutisoi Health Today.

Monissa tutkimuksissa on osoitettu liikunnan yhteys parempaan mielialaan. Aiemmin ei ole kuitenkaan tiedetty, kestävätkö nämä positiiviset vaikutukset silloinkin, kun ihmiset kohtaavat jokapäiväisiä stressitilanteita.

Tutkimuksessa osallistujat joko lepäsivät 30 minuutin ajan tai pyöräilivät saman verran kahtena päivänä. Osallistujien ahdistustaso mitattiin ennen ja jälkeen kummankin aktiviteetin.

Osallistujille näytettiin sarja miellyttäviä kuvia vauvoista, perheistä ja koiranpennuista, epämiellyttäviä kuvia esimerkiksi väkivallasta sekä neutraaleja kuvia esimerkiksi lautasista, kupeista ja huonekaluista. Tämän jälkeen heidän ahdistustasonsa mitattiin viimeisen kerran.

Levon tai pyöräilyn jälkeen tehtyjen mittausten mukaan molemmat toiminnat olivat yhtä tehokkaita ahdistuksen torjumiseen.

Kuvien näyttämisen jälkeen tutkijat kuitenkin havaitsivat, että levänneiden ihmisten ahdistustasot nousivat takaisin alkuperäisiin mittoihinsa, kun taas pyöräilyä harrastaneet pystyivät pitämään ahdistuksen aisoissa.

Kommentoi »