Terve.fi

Heitä työstressi vaivaa eniten

Heitä työstressi vaivaa eniten
Australiassa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan keski-ikäiset yksinhuoltajat ovat suurimmassa vaarassa kärsiä työstressistä.
Julkaistu: 18.8.2011

Australiassa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan keski-ikäiset yksinhuoltajat ovat suurimmassa vaarassa kärsiä työstressistä. Sukupuoli ei näyttänyt tutkimuksen perusteella vaikuttavan työstressiriskiin.

Kyselytutkimukseen osallistui kaikkiaan noin 800 henkilöä. Sen mukaan jopa useampi kuin kymmenesosa ihmisistä sairastuu työnsä vuoksi, ja 13 prosenttia työssä käyvistä pelkää emotionaalisen tai fyysisen terveytensä kärsivän korkeiden stressitasojen takia.

Kyselytutkimuksen toteutti R U OK? –ryhmä, joka pyrkii toiminnallaan ehkäisemään itsemurhia. Ryhmän keulakuvina toimii muun muassa nimekkäitä näyttelijöitä, kuten esimerkiksi X-Men –elokuvista tuttu Hugh Jackman sekä Mentalist-sarjan tähti Simon Baker.

Kyselyn tuloksista selvisi, että peräti 40 prosenttia vastaajista ilmoitti tyypillisen työpäivän jälkeen olon olevan kireä tai stressaantunut, eikä tässä ollut eroa miesten ja naisten välillä. Vain nuoret, vasta työelämään astuneet 18-24-vuotiaat työntekijät näyttivät kyselyn perusteella olevan stressittömiä.

Lue lisää työhyvinvoinnista:

Kommentoi »