Kauneus

49 000 euron puna ja 6 muuta huulipunafaktaa

Huulipuna on tuonut väriä naisten kasvoille jo tuhansien vuosien ajan. Tiesitkö sinä näitä asioita huulipunasta?

Teksti Elina Auvinen
Kuvat Fotolia
21.9.2015

1. Maailman kallein huulipuna

Kaikkien aikojen kallein huulipuna on Guerlainin KissKiss Gold and Diamonds –puna, joka maksaa 49 000 euroa. Puna julkaistiin vuonna 2007 ja sitä tehtiin rajoitettu erä. Punan ostaakseen asiakkaan tuli varata yksityinen tapaaminen. Punan hylsy on täyttä 18 karaatin kultaa ja siihen on upotettu 199 timanttia. Hylsyyn voi myös kaiverruttaa nimikirjaimensa. Mukana tulee myös puinen kotelo, satiinipussukka, huulipunasivellin ja 15 täyttöpakkausta. Pelkkä hylsy painaa hurjat 110 grammaa! 

Kuvan lähde: Fashiolista 

2. Suomalaisten suosikkisävy

Harper’s Bazaar uutisoi, että Lontoon Heathrow’n lentoaseman toteuttaman tutkimuksen mukaan Suomen suosituin huulipunasävy on tummanpinkki.  

3. Kärsimystä kauneuden vuoksi

Nykyaikainen huulipuna koostuu pääasiassa vahoista, öljyistä ja väripigmenteistä. Aina ei kuitenkaan ollut näin, ja muinaisen Egyptin naiset loivat värin huulilleen erilaisista murskatuista hyönteisistä ja kasveista. Nämä naiset todella kärsivät kauneuden eteen, sillä tuon ajan huulivärit aiheuttivat usein vakavia sairauksia kasvien sisältämän elohopean vuoksi. 

Lue myös: Primeria hiuksiin – tiesitkö tätä meikinpohjustusvoiteesta? 

4. Vältä tahrahampaat

Voit välttää huulipunan tarttumisen hampaisiin laittamalla punan levityksen jälkeen sormen suuhusi ja vetämällä sen ulos. Näin ylimääräinen puna jää sormeen. 

5. Korjaa huulipuna kotikonstein

Älä turhaan heitä katkennutta huulipunaa pois! Voit korjata punan painamalla katkenneen osan hellästi takaisin ja sulattamalla liitoskohtaa hieman esimerkiksi palavan tulitikun avulla. Varo kuitenkin sulattamasta punaa liikaa. Laita sitten puna avattuna jääkaappiin noin puoleksi tunniksi jähmettääksesi sen takaisin kokoon. 

Lue myös: Tiesitkö nämä 7 asiaa ripsiväristä? 

6. Ruusuiset posket

Voit käyttää huulipunaa myös poskipunana. Taputtele poskille pieni määrä suosikkipunaasi ja häivytä hyvin. Levitä puna poskille aina ennen puuterointia. Murretut roosan ja pinkin sävyt sopivat tähän tarkoitukseen erityisen hyvin.  

7. Pidennä huulipunan kestoa

Huulipunan kestoa voi pidentää useilla eri tavoilla. Voit käyttää huulille tarkoitettua pohjustusvoidetta, värittää rajauskynällä koko huulet ennen punan levittämistä tai puuteroida huulet kevyesti ennen toisen punakerroksen levittämistä. Kaikki kolme yhdessä luovat tietenkin superkestävän punauksen!

Lähteet: A Woman´s Paris, About Style, Alfemminile, Cosmopolitan

Kirjoittaja Elina Auvinen on estenomiopiskelija Laurea-ammattikorkeakoulusta. Hän suoritti harjoittelujaksonsa Kauneus ja Terveys -toimituksessa.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi