Kauneus ja Terveys

3 vinkkiä seksikkäämpään suhteeseen

3 vinkkiä seksikkäämpään suhteeseen
Vaali kahdenkeskistä aikaa ja erillisyyttä, jos haluat parempaa seksiä ja himoa vanhaan parisuhteeseesi.
Julkaistu: 3.10.2017

Oma tuttu kumppani alkaa tuntua helposti koko ajan tylsemmältä. Turvallista, mutta seksin kannalta se voi olla huono juttu.

Seksihaluja ruokkivat uutuudenviehätys, vaihtelu, kaipaus, salaperäisyys, seikkaileminen ja kiellettyjen asioiden tekeminen. Kuinka siis pitää liekki hengissä pitkässä parisuhteessa?

1. Olkaa läsnä toisillenne

Eronneet päästävät suustaan toisinaan kliseisen lauseen: kasvoimme erillemme. Jotta oma kumppani ei ala tuntua etäiseltä, viettäkää aikaa toistenne kanssa.

Kahdenkeskisen ajan pitäisi olla avointa keskustelua, toisen tukemista ja kannustamista. Vierekkäin telkkaria tuijottaessa ette ole automaattisesti läsnä toisillenne.

– Läheisyys on sitä, että luotat kumppaniisi, sinulla on turvallinen olo, koette olevanne läheisiä, puhutte avoimesti, kannustatte ja tuette toisianne, seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen määrittelee kirjassaan Parempaa seksiä (Tammi 2017).

Tunnistatko korjattavaa? 

2. Älkää olko aina yhdessä

On kivaa, kun oma kumppani on mukava, paitsi sängyssä. Jotta seksi olisi jotain muuta kuin mukavaa, parisuhteessa pitää säilyttää erillisyys.

– Moni kuvailee, että tuntee lähestulkoon sulautuneensa kumppaniinsa – miten tuollaisessa tilanteessa koetaan halua toista kohtaan, Elina Tanskanen kysyy.

Jotta liekki saa happea, olkaa välillä erossa toisistanne ja muistakaa, että olette kaksi erilaista ihmistä, joilla on omia kiinnostuksenkohteita ja ajatuksia. Niin sängyssäkin on kaksi erillistä ihmistä, joilla on oma tahto.

Katso kumppaniasi kauempaa, kiinnitä huomiota siihen, mikä hänessä on viehättävää ja mieti, mitä ihailet hänessä. Älä kuvittele, että tunnet kumppanisi kokonaan. Toista ihmistä ei voi nimittäin tuntea kokonaan ja onneksi muututte molemmat koko ajan.

3. Viettele hänet seksiin

Suhteen alkuaikojen spontaania halua ei saa takaisin. Siksi sellaista ei kannata odottaa. Koska seksi on molempien vastuulla, älä odota myöskään, että toinen tekee aina aloitteen. Viettele itse.

Viettely tarkoittaa kutsua viedä toinen johonkin. Siihen ei ole yhtä valmista kaavaa, kuten korkokengät ja turkispuuhka.

Mieti, mikä sinut sytyttää ja mikä sinusta olisi eroottista. Vastaus voi hyvinkin toimia teille molemmille.

Jos viettely tuntuu naurettavalta, mieti, mikä sitä estää. Mistä muusta kieltäydyt?

Kommentoi »