Terve.fi

voiko minulla munuais sairaus?

urologian erikoislääkäri

Riitta Rönkä
16.3.2015

Kysymys:

Olen 16 (tänä vuonna 17) vuotias nuori, ja minulla on jo muutaman kuukauden ollut kylki/selkäkipua ja minulla on jo kerran tulehtunut puolikas munuainen (syntymästä asti ollut kaksiosainen munuainen) ja se poistettiin muutama vuosi sitten. Nyt minulla on taas kylki ja selkä kivut palanneet ja ne ovat vain pahentuneet. Kuumetta ei ole mutta muuten epäilen jonkin näköistä munuais sairautta. Onko se mahdollista ja mitä minun pitäisi tehdä?

Vastaus:

Hei,

Mikäli sinulla on jo historiassasi munuaistulehduksen hoitoja ja nyt vastaavanlaisia oireita, tulee sinun ilmanmuuta hakeutua lääkärin arvioon. Jolloin voidaan virtsanäytteellä sulkea pois , onko kyseessä virtsatieperäinen tulehdus ja tarvittaessa ottaa myös laboratoriokokeita. Myös munuaisten ultraäänitutkimus on aiheellinen oireidesi vuoksi. 

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.