Terve.fi

valtimotautiako?

sisätautiopin professori

Markus Juonala
Julkaistu 29.10.2015

Kysymys:

Hei!Olen 58 vuotias nainen, kolme vuotta sitten todettiin lievä sepelvaltimotauti ja sain lääkkeet simvastatin, losartan, metohexal, primaspan ja lisäksi on progynova estrogeenilääke.Sydän oireilee aina enkille lähtiessä, mutta dinit suihke on auttanut.Tammikuussa vasempaan jalkaan pohkeeseen iski aamuyöllä kova kipu ja verenpurkaumaa oli takapuolella pohkeessta nilkkaan, lääkäri epäili barkein kystaa,kävin ultrassa jossa ei tukoksia ja näyvää kystaa, lääkäri sanoi olevan vaan kystan ja määräsi fysioterapeutille, kävin myös siellä, mutta jalan aamuyöllinen kipu on vain jatkununut ja joudun kääntämään jalkaani usein yöllä eriadentoon että kipu aina helpottaa, välilllä on ollut voimakkaita krappeja jotka laukeaa kun nousen ylös, nyt pari päivää sitten ilmaantui etupuolelle polvesta alaspäin kaksi noin 5cm x7cm kokoisia verenpurkaumia ja jalka kipuilee taka reisen vähän sisäpuolelta ja polven alapuolella pohkeessa, niin en tiedä minne lääkärille kannattaisi mennä , mitä siitä pitää tutkia että kipu selviäisi.Ei ole yhtään yötä etteikö kipua olisi, kivut alkavat aamuyöstä.Päivisin on myös jonkin verran kipuja.

Näytä vastaus

Vastaus:

On mahdollista, että myös jalan verisuonissa on valtimotautia. Sen toteamiseksi on parasta varata aika terveyskeskuslääkärille, joka voi tutkia, onko jalan pulssit tunnettavissa.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.