Terve.fi

Tyttäreni

LT, lastentautien erikoislääkäri

Jarmo Salo
Julkaistu 20.7.2015

Kysymys:

Hei!

Tyttäreni tuli leiriltä eilen ja hänelle oli vatsaan ja selkään ilmestynyt ihottumaa, hän ei osannut tarkemmin sanoa koska ihottuma on hänelle ilmestynyt. Hän kertoo että iho kutisee kovasti ja on kipeä, yritän tämän viestin mukana lähettää kuvaa kyseisestä ihottumasta jos vaan suinkin osaan :)

Näytä vastaus

Vastaus:

Kuvien lähettäminen palstalle ei selvästikään onnistu ja pelkän kuvan perusteella ihottumista ei yleensä pysty sanomaan paljoakaan, joten jos ihottuma ei asetu, pahenee, vaivaa kovasti tai huolestuttaa, sitä kannattaa näyttää lääkärille. Tavallisin syy kesäisille siellä täällä näkyville ihottumaläiskille on hyönteisen pisto. Niitä voi hoitaa hydrokortisonivoiteella ja/tai suun kautta tai paikallisesti annettavalla antihistamiinilla. Nämä kaikki auttavat myös monista muista syistä johtuvien ihottumien oireisiin ja niitä kaikkia saa apteekista ilman reseptiä.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.