Terve.fi

Tunnottomuus alapäässä

urologian erikoislääkäri

Riitta Rönkä
Julkaistu 12.6.2017

Kysymys:

Hei, olen 31v mies. Minulla on sellainen vaiva joka vaivaa varsinkin erektion aikana. Nimittäin penis on kovin tunnoton eikä sillä oikein saa nautintoa seksin aikana. Siinä on vain muutamia kohtia joissa tunnen. Esimerkiksi erektion aikana kun koskettaa penistä niin huomaa selvästi miten ainakin vasen sivu ja kärki ovat tunnottomia. En ole koskaan satuttanut mitenkään penistäni. Sama koskee myös kivespussia ja välillä tunnottomuus esiintyy myös ilman erektiota. Voiko ongelma olla hermostossa tai pintaverenkierrossa? Kun veri kuitenkin ilmeisesti kiertää koska erektio onnistuu. Minua huolettaa varsinkin kivespussi huolettaa kun lapsiakin olisi joskus tarkoitus saada. Että voiko tunnoton kivespussi korreloida myös siittiöiden määrään? Olisi se kiva saada jonkinlainen selvitys mikä vaivaa. Kävin viime syksynä urologille näyttämässä ja kertomassa mutta hän sanoi että tunnottomuus on normaalia. Jotenkin en jaksa uskoa että se niin pitäisi olla. Sukupuolitaudit on testattu ja niitä ei ollut.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei, kysymyksestäsi ei käy ilmi onko sinulla  muita sairauksia, joilla saattaisi olla merkitystä oireen selvittämiseksi. Kuvaamasi oire voi olla heijaste alaselän hermopinteistä. Jonkinlaisia selkäoireita tulisi siis olla. Tarvittaessa tulisi tehdä selän mageetti tutkimus. Myös hermorata tutkimus saattaisi antaa lisätietoa (pudendaali SEP). Myös lantiopohjalihasten kireys saattaa heikentää lantuoalueen verenkiertoa ja sitä kauttaa vaikuttaa lantioelinten tuntoon. Mikäli näistä ei löydy selitystä, on neurologin arvio paikallaan.

Oireesi vaikuttaa olevan tuntohermoissa. Kivespussin tunnottomuus ei ole merkki siittiöiden vähenemisestä. Kun erektio toimii, kuvastaa se, että hormonitoiminta eli testosteronituotanto on kunnossa, mikä on myös siittiötuotannon edellytys.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.