Terve.fi

Stressaaminen

Stressaaminen

Sanna Leino

Kasvatustieteilijä, erityisenä osaamisalueena stressi

Sanna Leino

Kysymys:

Hei, olen 20-vuotias nuori nainen. Aloitin vuoden alussa uuden koulun uudella paikkakunnalla, mikä aiheutti stressiä. Viime kuun alussa huomasin että hiukseni alkoivat tippua päästä ja ne on nyt ohentuneet todella paljon ja edelleen joka paikka on koko ajan täynnä hiuksia. Tämä stressaa minua entisestään. Jos tietäsin, että hiusten irtoaminen loppuisi pian niin voisin lopettaa niiden ajattelemisen. Tiedän, että stressaaminen lisää vain sitä, mutta miten voisin saada ajatukset pois hiuksista?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei,
Stressi saattaa tosissaan vaikuttaa hiustenlähtöön. Jos hiustenlähtösi syynä on stressi, uutta hiusta kasvaa kyllä takaisin. Joskus hiuksia voi lähteä esimerkiksi rajun laihduttamisen seurauksena tai vaikka influenssan jälkeen. Koska itse epäilet syyksi muutosten aiheuttamaa stressiä, voisit kokeilla tehdä päivittäin lyhyen rentoutumisharjoituksen. Järjestä itsellesi joka päivä rauhallinen hetki, jolloin istut mukavassa asennossa ja hengität rauhallisesti. Käy samalla mielessäsi läpi jotain miellyttävää muistoa tai jotain sellaista, joka tuo sinulle rauhallisen ja iloisen tunteen. Voit myös kuunnella Miia Huitin tekemän rentoutusäänitteen (www.stressikupla.fi/audiot/) tai jonkin You Tubesta löytyvän ohjatun rentoutuksen.
Jos hiustenlähtö ei lopu tai se kovasti huolettaa sinua, kannattaa kääntyä ihotautilääkärin puoleen. Hän voi varmistaa, että päänahastasi ei löydy mitään mikä aiheuttaisi hiustenlähdön.

Julkaistu: 6.3.2017

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.