Terve.fi

Siemensyöksyt eturauhasleikkauksen jälkeen

urologian erikoislääkäri

Riitta Rönkä
Julkaistu 8.3.2015

Kysymys:

Minulle tehtiin vuosi sitten eturauhasen höyläys. Sen jälkeen siemensyöksyni ovat "tapahtuneet" sisäänpäin. Se lienee joskus (vai onko usein) ihan normaali (vaaraton) seuraus höyläyksestä. Onko mahdollista saada siemensyöksyt jälleen ulospäin ja jos on miten se tapahtuu?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei,

Eturauhasen höyläyksen jälkeen siemensyöksyt suuntautuvat virtsarakkoon päin, koska virtsarakon kaula on höylätty avoimemmaksi eikä se näin ollen pysty enää sulkeutumaan siemensyöksyn yhteydessä. Valitettavasti tätä ei voi korjat. Ilmiö ei ole vaarallinen. Siemenneste tulee myöhemmin virtsanmukana ulos. On tietenkin muistettava, että hedelmöityskyky häviää virtsarakkoon suuntautuvan siemensyöksyn jälkeen. 

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.