Terve.fi

Patti kyynärpäässä - 64827

LL, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

Ville Puukka
Julkaistu 3.10.2012

Kysymys:

Tervehdys, olen 52v. mies ja yleensä terve. Tein muutama viikko sitten rakennuksella hommia, jossa nojasin kyynärpäällä kovaan alustaan. Sen jälkeen kyynärpään alle kasvoi pehmeä patti. Se ei ole erityisen kipeä, mutta en voi kunnolla nojata esim. pöytään kädellä. Häviääkö tuo “röllykkä” itsestään vai pitääkö sille tehdä jotain?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyse on ns. olecranon bursiitista. Kyynärvarrenluun pään alla, luun ja ihon välissä on limapussi, jonka tehtävä on pehmentää niveleen tulevaa painetta. Sinulle on kehittynyt limapussiin tulehduksellinen tilanne, ja limapussi on täyttynyt nesteellä. Nesteen voi poistaa jos se haittaa. Vaiva yleensä häviää itsestään, varsinkin jos nestettä on vähän.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.